NATO Zirvesi'nde diplomasi trafiği! Başkan Erdoğan, Meloni, Scholz ve Miçotakis ile görüştü

Başkan Erdoğan, Washington'da NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı. Diplomatik temaslarını sürdüren Başkan Erdoğan, Washington'da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Almanya Başbakanı Scholz ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüştü.

Başkan Erdoğan, Washington'da NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan liderlerle aile fotoğrafı çekimine katıldı.

BIDEN İLE STOLTENBERG KARŞILADI

Başkan Erdoğan'ı NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde aile fotoğrafı çekimi öncesi ABD Başkanı Biden ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg karşıladı.

NATO ATLANTİK KONSEYİ DEVLET VE HÜKÜMET BAŞKANLARI OTURUMU'NA KATILDI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'na katıldı.

Başkan Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarını sürdürüyor.

Zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'a gelen Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından, NATO üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları aile fotoğrafı çektirdi. Aile fotoğrafında Başkan Erdoğan'ın yanında İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile İngiltere Başbakanı Keir Starmer yer aldı.

Başkan Erdoğan daha sonra, NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'na katıldı.

YUNANİSTAN BAŞBAKANI KİRYAKOS MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi için bulunduğu ABD'nin başkenti Washington'da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü.

Başkan Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'daki temaslarını sürdürüyor.

Başkan Erdoğan, zirve kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Başkan Erdoğan görüşmede; Türkiye'nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini bunların artarak süreceğini ifade etti.

Başkan Erdoğan, Ukrayna ve Filistin'deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın hakim olması için çalışmasının yararlı olacağını da belirtti.

Başkan Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'na katıldı. Cumhurbaşkanı, NATO Liderler Zirvesi çerçevesinde hangi temaslarda bulundu, bundan sonraki programında hangi görüşmeler var? Detayları Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay aktardı.

Başkan Erdoğan, Biden'ın NATO Zirvesi onuruna verdiği yemeğe katıldı

MELONİ İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Erdoğan, NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi kapsamında İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüştü.

Görüşmede Türkiye ile İtalya ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Görüşmede Başkan Erdoğan; iki ülke ilişkilerinin atılacak adımlarla gelişmeye devam edeceğini, bunun için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

Başkan Erdoğan, bölgedeki gerilimlerin barış yoluyla sonlandırılması için Türkiye'nin elinden geleni yaptığını, bunun için bütün ülkelerin çaba sarf etmesi gerektiğini belirtti.

SCHOLZ İLE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.