NATO: Gerekirse Türkiye'ye asker göndeririz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ittifakın tüm müttefiklerini korumaya hazır olduğunu belirtti: Bu Türkiye için de geçerli. Gerekirse asker göndeririz.

1

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "NATO, tüm müttefiklerini her türlü tehdide karşı savunma ve korumaya hazırdır. Bu tabii Türkiye için de geçerli" dedi. Brüksel'de yapılan Savunma Bakanları toplantısı sonrası açıklama yapan Stoltenberg, Suriye ve Irak sınırlarında giderek artan belirsizlik ve şiddet olduğunu belirterek, NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip Türkiye'nin güçlü müttefikliğine dikkat çekti.

BUNU BİLMELERİ GEREK 

“Gerekirse asker gönderebiliriz” diyen Stoltenberg, Rusya'ya karşı caydırıcılık için NATO askerlerinin Türkiye'ye hemen sevk edilmesine gerek olmadığını da ifade ederek, "Önemli olan NATO'nun hasımlarının, gerektiğinde bunu yapabilecek olmamızı bilmeleri" şeklinde konuştu. Stoltenberg, güvenlik garantisinin tüm müttefikler için olduğu gibi Türkiye için de yüzde 100 geçerli olduğunu vurguladı.

Rusya’nın rejime desteği faydalı değil. Türk hava sahası ihlalleri kabul edilemez.

SİZİ DE KORUYORUZ

Türk jetlerine taciz nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Rusya’ya kırgınız’ sözleri üzerine dün Kremlin Dimitry Peskov bir açıklama yaptı. Peskov, Türkiye ile ilişkilere önem verdiklerini belirterek "Rusya, Türkiye ile ilişkilerini iyi tutmak istiyor. Operasyonlar Türkiye sınırını korumayı da hedefliyor" ifadesini kullandı.