NASA tecrübelerini ODTÜ'de anlatacak! Uzay derslerine yoğun ilgi

NASA'daki görevini bırakıp ABD'den Türkiye'ye dönen Dr. Umut Yıldız, ODTÜ'de uzay derslerine başladı. Gelen yoğun talep üzerine dersin öğrenci kontenjanı artırıldı.

Son 10 yıldır Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) çalışan astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, yurda dönüş yaparak çalışmalarını Türkiye'de sürdürme kararı aldı. Astrofizikçi Umut Yıldız, bu kapsamda ODTÜ'de uzay tecrübelerine öğrencilere aktarmaya başladı.

YENİ BİR UZAY GÖREVİ

Türkiye'ye döndükten sonra ODTÜ Fizik Bölümü'nden teklif aldığını aktaran Umut Yıldız, "Dersimin içeriği uzay teknolojileri ve enstrümanlar. Derslerimde uzaya gönderilen ve gönderilecek tüm araçların nasıl planlandığını öğrencilerle beraber tartışacağız. Belki birlikte yeni bir uzay görevi de oluşturabiliriz. İnanıyorum ki ODTÜ'deki öğrencilerle çok güzel projeler geliştireceğiz" dedi. NASA'da ve uzay alanında edindiği tecrübeleri öğrencilere aktarmayı çok istediğini kaydeden Yıldız, "Öğrencilerin uzay konusunda çok heyecanlı olması ve gelecekte bu alanda kariyer yapmak istemeleri beni çok mutlu etti. Umuyorum daha fazla öğrenciye ulaşırız ve uzayla alakalı çok daha güzel bir geleceği hep beraber kurarız" ifadelerini kullandı.

GEZERAVCI MESAJI

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu değerlendiren Yıldız, "13 deneyi öneren üniversite hocalarımız, deney sonuçlarına göre makalelerini yazacaklar ve bilime katkıda bulunacaklar. Gelecekteki insanlı uzay misyonları için de umarım ODTÜ'den ve Türkiye'nin diğer üniversitelerinden çok daha farklı bilim projeleri ortaya çıkar ve bundan sonra uzaya daha fazla insan götürmemiz için bir motivasyon olur" dedi.

UZAY DERSLERİNE YOĞUN İLGİ

Umut Yıldız'ın uzay derslerine ilgi yoğun. Ders seçim süreci devam eden ODTÜ'de açılan Dr. Umut Yıldız'ın verdiği "uzay teknolojileri" dersi için daha önce 20 olan öğrenci kontenjanı, önce 100'e ardından 400'e çıkarıldı.