Narin'den bir haftadır iz yok... Diyarbakır seferber oldu

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için bir haftadır süren arama çalışmalarından sonuç çıkmadı. Ekipler yer altı görüntüleme cihazı ile kuyu ve saman yığınlarını inceliyor.

İHA-DHA

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna giden Narin Güran, kurs çıkışı evine dönmeyince ailesi kayıp ihbarında bulundu. İhbarla bölgeye jandarma ekipleri, köpek iz takip timi ve su altı arama kurtarma timinin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

TERLİK ONUN ÇIKMADI

Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar arandı. Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran Ailesi'nin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin'in anne ve babasına gösterildi. Çift, terliğin kızlarına ait olduğunu söyledi. Terlik incelenmek üzere laboratuvara götürüldü. Ancak aile daha sonra terlik numarasının Narin'inkinden farklı olduğunu söyledi.

KAN NARİN'E AİT DEĞİL

Narin'in gittiği patika yolun yaklaşık 50 metre ilerisindeki tepede, evlerine yaklaşık 20 metre mesafede bulunan kayalıklarda yakınları, 25 Ağustos'ta kan lekeleri gördü. İncelemenin ardından Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, kan lekelerinin Narin Güran'a ait olmadığı, mahalledeki bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği belirtildi.

CANDIRLANDIRMA YAPILDI

Ayrıca Narin'in 21 Ağustos'ta güvenlik kameralarına en son yansıdığı bölgede, 25 Ağustos'ta akşam saatlerinde arkadaşlarından 2'si ile canlandırma yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ve komandolar ayrıca Narin'in ailesinin evinin de dahil olduğu 18 ev ile metruk yapılar ve samanlıklarda yeniden arama yaptı.

1 KİŞİ GÖZALTINDA

Narin'in evine de 60 metre mesafede olan saman yığınındaki branda kaldırılarak deprem gibi afetlerde de kullanılan yer altı görüntüleme cihazı kullanıldı. Ekipler yer altı görüntüleme cihazı ile samanlığa lazer tutarak görüntüleri inceledi. Narin'in bulunması için 1030 jandarma, 240 AFAD çalışanı, 54 polis, 25 itfaiyeci, 48 sağlık çalışanı, 53 belediye personeli, 80 üniversite görevlisi ve 180 gönüllü çalışmalara katıldı. 7 kurumdan bin 710 personelin yanı sıra 9 eğitimli köpek, 115 araç, 2 helikopter, 48 drone ile karadan ve havadan 55 kilometrekarelik alan tarandı. 24 dalgıçla 5 dere, 3 gölet, 18 su kuyusu ve 24 kilometrelik su kanalı arandı. 12 bin 565 araç ile 32 bin 952 kişi sorgulandı. 47 ev ile 22 metruk bina incelendi. 78 kamera kaydına bakıldı. 8'i şüpheli, 58'i tanık 66 kişinin ifadesi alındı. 1 kişinin gözaltında olduğu açıklandı.

'KIZIM OLMADAN YAŞAYAMAM'

Arama kurtarma ekipleri ve gönüllüler mahalle çevresindeki mısır ve pamuk tarlalarında arama yaparken anne Yüksel Güran, "Gücüm kalmadı. 5 oğlum var, tek kızım var. Okula az kaldı, bütün çocuklar kapımın önüne gidiyor. Okul karşımda, Narin olmaz ise yaşayamam" dedi.