Nakil bebeğinin adı Ömer Özkan

Antalya'da 10 yıl önce kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert, hamileliğin 28. haftasında 760 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Sert Ailesi, bebeğe Prof. Dr. Ömer Özkan'ın adını verdi.

Mersin’in Anamur İlçesi’nde yaşayan ve doğuştan rahmi olmayan Derya Sert’e (32), 8 Ağustos 2011 tarihinde kadavradan alınan rahim, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 7 saat süren ameliyatla nakledildi. Sağlık Bakanlığı’nın özel izniyle yapılan nakil sonrası Mustafa Sert ile evli olan Derya Sert, 4 Haziran’da ise 28 haftalık 760 gram erkek bebek dünyaya geldi. Baba Mustafa Sert, bebeklerinin sağlıklı şekilde dünyaya gelmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, yıllardır bu anı beklediklerini ifade etti. Sert, “Hocalarımızdan Allah razı olsun. Bebeğimizin adını da bize umut veren hocamızın ismi Ömer Özkan koyduk. Umarım onun gibi başarılı biri olur” dedi.

DÜNYADA BİR İLK YAŞANDI

Prof. Dr. Ömer Özkan, “Bu vaka dünyada kadavradan yapılan başarılı ilk rahim naklidir. Derya 10 sene boyunca bu sevinci almak için yaşadığı süreçte aslında tıbba çok büyük katkıda bulundu. Bunu tabii bilimsel yayınlarda sunacağız. Küçük bir bebek olmasına rağmen çok güzel bir takiple literatüre uygun. Doğduktan sonra rahmi almış olduk ve bu konuda anne de çok rahatlamış oldu” dedi. Yoğun bakım uzmanı Dr. Hakan Ongun, bebeğin 22 günlük ve 910 gram olduğunu belirterek, “Doğduğu andan itibaren hiç entübe olmadı” dedi.

TEK BİR EMBRİYO TRANSFERİ

Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak gurur duyuyorum. Tek bir embriyo transfer ettik ve sonuçta 4 Haziran’da emeğimizin karşılığını gördük” dedi.

SEZARYENLE DOĞDU, HİÇ SORUN OLMADI

Kadın doğum uzmanı Prof. Dr. İnanç Mendilcioğlu, “Gebemizin takibinde 28’inci haftada anne ve bebeğin sağlığı için doğumun uygun olduğunu hep beraber tartışarak karar verdik ve 28’inci haftada doğurttuk. Sezaryenle bir doğum oldu ve sonrasında herhangi bir sorun olmadı” dedi.