Müze yerine cami olarak halka açılmasını takdir ettiler... Turistler Ayasofya Camii'ni anlattı

Başkan Erdoğan'ın imzası ile müze statüsünden çıkarılarak cami olarak aslına döndürülen Ayasofya Camii'nin açılış yıldönümünde yabancı turistler Akşam TV ekibinden Can Yıldız'a açıklamalarda bulundu. Turistler, Ayasofya'nın müze statüsünde kullanılmasının yerine cami olarak halka açılmasını takdir ettiklerini vurguladı.

Ayasofya Camii, Başkan Erdoğan'ın imzası ile ibadete açılmasının üçüncü yıl dönümünde yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı.

İstanbul'a Ayasofya Camii'yi ziyaret gelen turistler, Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak aslı olan camiye döndürülmesini nasıl değerlendirdiklerini Akşam TV ekibinden Can Yıldız'a anlattı.

Yabancı turist, Ayasofya Camii'nin aslına döndürülmesinin müthiş bir fikir olduğunu, dua edebilmek için iyi bir fırsat yarattığını ve ziyarete açık olmasının çok güzel olduğunu ifade etti.

Cami yapılarak aslına döndürülen Ayasofya'nın halka açılarak, ziyaretinin kolaylaştırıldığının altını çizen bir turist, "Burada çok iyi hissediyorum" diye konuştu.

Cami mi yoksa müze mi olması daha iyi olur sorusuna ise bir turist, "Müze olması değil, cami olması daha iyi" diyerek cevap verdi.

Ayasofya Camii'nin ve kubbesinin büyüklüğünden çok etkilendiğini ifade eden turist ise, "Burası çok büyüleyici, müzeden camiye dönüştü" sözlerini kullandı.

Ayasofya'nın cami olduğundan beri çok daha rahat ziyaret edilerek gezildiğini söyleyen turist, "Böyle olması daha iyi, böylece daha otantik bir şekilde görebiliyorsun, eğer namaz kılmak istiyorsan bunu içerde deneyimleyebiliyorsun" dedi.