Mutluluğun formülü: Evli, çocuklu, çalışan 

“Türkiye’de Mutluluk” araştırmasına göre, Türk halkı mutluluğun formülünü “Genç, evli, çocuklu ve iş sahibi olmak” olarak açıklıyor. 

CURIOCITY Araştırma ve Danışmanlık Şirketi “Türkiye’de Mutluluk” araştırması yaptı. Sonuçlarda Türk halkının mutluluğu “Genç, evli, çocuklu ve iş sahibi” olmaya bağladığı ortaya çıktı. Halkın yarısının kendini mutlu hissettiği Türkiye’de, gençlerde “aşk”, kadınlarda “sağlık”, erkeklerde “iş ve para” daha fazla ön plana çıktı. Evli ve çocuk sahibi olanlar arasında “mutluyum” diyenler yüzde 56’ya ulaşırken, bu oran çocuk yok ise yüzde 50’de kalıyor, bekarlarda ise mutluluk oranı yüzde 46’ya geriliyor. İş sahibi olanlar arasında “mutluyum” diyenlerin oranı yüzde 52’ye çıkıyor, çalışmayanlar arasında “ne mutluyum ne mutsuzum” diyenler yüzde 44, mutsuz olanlar ise yüzde 9 seviyesinde bulunuyor. 

En mutlu, 25-39 yaş 

15 yaş üstü 1500 kişiyle yapılan araştırmada erkekler arasında mutsuzluk kadınlara göre 2 puan fazla. 18-19 yaşındaki gençler arasında kendisini mutsuz olarak tanımlayanlar yüzde 12'de kalırken "ne mutlu ne de mutsuz" tanımlayanlar 20-24 yaş arası gençlerde yüzde 46 olarak öne çıkıyor. Mutlu olduğunu söyleyenlerin yaş aralığı ise yüzde 55 ile 25-39 arası. Yaş ilerledikçe mutluluk için ‘sağlık’ öne çıkıyor. 

Büyükşehir huzur vermiyor

Büyük şehirlerde yaşayanların daha mutsuz olduğunu gösteren araştırmada, mutlu olduğunu söyleyenler İstanbul’da yüzde 44, İzmir’de yüzde 40 ve Ankara’da yüzde 35’e geriliyor.