Özlem Zengin, kimdir kaç yaşında nereli? Özlem Zengin kabineye girdi mi?

Özlem Zengin kimdir, kaç yaşında soruları merak ediliyor. AK Parti’li Özlem Zengin nereli? 24 Haziran’da cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri gerçekleşti. Tüm Türkiye sandık başına gitti. Ardından yeni kabine için heyecanlı bekleyiş başladı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş töreni pazartesi günü gerçekleştirilecek. Aynı gün yeni kabine açıklanacak. AK Parti'de yeni dönemde görev alacak Grup Başkanı, Meclis Başkanvekili ve Grup Başkanvekilleri belli oldu. AK Parti TBMM Grup Başkanlığı'na, AK Parti Ankara Milletvekili Naci Bostancı seçildi. Eski Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Başkanvekili olacak. AK Parti grup başkanvekilliklerine, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan seçildi. Mehmet Muş ve Bülent Turan yerini koruyan iki isim oldu. 9 Eylül 1969'da Tokat'ta doğdu. Baba adı Salih, anne adı Nimet'tir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı. Serbest avukat olarak çalıştı. Medya alanında çalışmalar ve televizyon programları yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Zengin, 3 çocuk annesidir. Detaylar haberimizde sizlerle.

Özlem Zengin kimdir kaç yaşında sorusu son dakika açıklamasının ardından araştırılıyor. Özlem Zengin nereli? AK Parti'de yeni dönemde görev alacak Grup Başkanı, Meclis Başkanvekili ve Grup Başkanvekilleri belli oldu. AK Parti grup başkanvekilliklerine, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan seçildi. Mehmet Muş ve Bülent Turan yerini koruyan iki isim oldu. 9 Eylül 1969'da Tokat'ta doğdu. Baba adı Salih, anne adı Nimet'tir. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı. Serbest avukat olarak çalıştı. Medya alanında çalışmalar ve televizyon programları yaptı. İyi düzeyde İngilizce bilen Zengin, 3 çocuk annesidir. Detaylar haberimizde sizlerle.

SON DAKİKA

AK Parti'de yeni dönemde görev alacak Grup Başkanı, Meclis Başkanvekili ve Grup Başkanvekilleri belli oldu.

AK Parti TBMM Grup Başkanlığı'na, AK Parti Ankara Milletvekili Naci Bostancı seçildi. Eski Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Meclis Başkanvekili olacak.

GRUP BAŞKANVEKİLLERİ

AK Parti grup başkanvekilliklerine, Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan seçildi.

Mehmet Muş ve Bülent Turan yerini koruyan iki isim oldu.

ÖZLEM ZENGİN KİMDİR?

9 Eylül 1969'da Tokat'ta doğdu. Baba adı Salih, anne adı Nimet'tir.

Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yaptı.

Serbest avukat olarak çalıştı. Medya alanında çalışmalar ve televizyon programları yaptı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Zengin, 3 çocuk annesidir.

MUSTAFA ŞENTOP KİMDİR?

6 Ağustos 1968'de Tekirdağ'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde Kamu Hukuku alanında yaptı. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2002'de Doktor, 2005'te Doçent, 2011'de Profesör oldu. Marmara Üniversitesi dışında bir çok üniversitede lisans ve lisansüstü seviyesinde dersler verdi. Marmara Üniversitesinde çeşitli idari görevler yaptı.

Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli dergilerde yazarlık, yöneticilik ve editörlük yaptı. Çeşitli akademik dergilerde Yayın Kurulu Üyesi ve Editör olarak görev aldı, hakemlik yaptı. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü. 24,25 ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Başkanvekilliği yaptı. 24. Dönemde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda AK Parti'yi temsilen görev yaptı. 4. ve 5. Olağan Kongrelerde MKYK üyeliğine seçildi. Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. İyi düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şentop, evli ve 4 çocuk babasıdır.

24 Haziran 2018 Genel Seçimleri AK Parti 27. Dönem Milletvekilidir.