Murat Kurum, Baykar'ı ziyaret etti! ''Geleceğimizi gençlerle inşa edeceğiz''

Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum, Baykar'da mühendis gençlerle buluştu. Kurum, “Gurur duydum, Türk gençliğine, Türkiye'nin geleceğine olan inancım daha fazla arttı. Geleceğimizi sizlerle inşa edeceğiz” dedi.

İstanbul adayı Murat Kurum, Baykar'ın ana yerleşkesi olan Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti. Murat Kurum'a ziyaretinde, oğlu Mehmet Kurum da eşlik etti. Kurum, ilk kez görüntülenen kampüsü gezdi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kurum'a alçak yörünge uyduları ve yörünge transfer aracı projesini anlattı. Gençlerle söyleşi gerçekleştiren Kurum, sonrasında iftar yaptı. Kurum, 'Milli Savunma Hamlesi'ni gerçekleştiren mühendislere ilişkin "Geleceğimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz" dedi.

ATATÜRK GENÇLİĞİ HAYALİ

Genç mühendislerin İstanbul'a dair sorularını yanıtlayan Murat Kurum, "Öncelikle israfı bitirdik deyip, israf edip tabelalara 500 milyon lira harcamayacağız. Seçimi kazandıktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde böylesi güzide kurumlarımızla, kuruluşlarımızla, anlayışımızla hem İstanbul'umuzu hem de ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayal ettiği o muasır medeniyetler seviyesine sizlerle birlikte çıkaracağız. Bizim de hayalimiz o" ifadelerini kullandı.

İNANCIM DAHA DA ARTTI

Murat Kurum sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise "Türk savunma sanayinin gözbebeği İHA ve SiHA'ları yerinde inceledik. Merhum Özdemir Bayraktar'dan ilham alan, teknolojiye yön veren beyinlerle dertleştik, sorularını yanıtladık. Bugün yeni çok şey öğrendim. Bir kez daha gurur duydum. Türkiye'ye, Türk gençliğine, Türkiye'nin geleceğine olan inancım daha fazla arttı" diye konuştu. Selçuk Bayraktar ise Kurum'un İstanbul'un güzel yarınları için hayal ettiği projeleri dinlediklerini söyledi.

TAM BİR PROJE İNSANI

Kurum ile tanışıklıklarının 6 Şubat depremleri dönemine dayandığını kaydeden Bayraktar, "Kendisi o dönemde en zor şartlarda arazide seferber olmuştu. Biz o vesileyle tanımış olduk. Murat Bey de bizler gibi mühendis. Kendisini tanıdıkça mühendis olarak zihni dünyamızın da ne kadar benzediğini görmüş oldum. Tam bir proje insanı. Bizler gibi. Bizler nasıl Kızılelma'yı yapıyorsak onun da milletimizin en fazla ihtiyaç duyduğu o dönemde dişini tırnağına takarak çalışmışlığına şahit oldum" ifadelerini kullandı.

İBB adayı Murat Kurum, Türk SİHA'larının üretim üssü Baykar tesislerinde Selçuk Bayraktar ile bir araya geldi, insansız savaş uçağı Kızılelma'yı inceledi.

SANDIKLARA SAHİP ÇIKIN

Murat Kurum, Caferilerle buluştuğu sahur programında "Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki; trafik çile olmaktan çıkacak sokakları güvenle dolacak. İstanbul'u depreme hazır hale getireceğiz. 31 Mart'ta gelin, sağlam İstanbul'dan yana olun" dedi. Sandık güvenliğine dikkat çeken Kurum, "Onlar mayıs seçiminde 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz' dediler. Bunu pazar günü de yapacaklar. Sandık görevlilerimiz seçim kurullarına mühürlü sandık sonuçlarını teslim edene kadar aman rehavete kapılmayalım, sandıkları terk etmeyelim" şeklinde konuştu.