MÜMAD cumhuriyetin ilkeleri ve bilimin ışığında topluma katkı sağlayacak

Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği (MÜMAD) 24 Kasım 2023 tarihinde kuruldu. Dernek cumhuriyetin ilkeleri ve bilimin ışığında topluma katkı sağlayacak.

Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği (MÜMAD), Atatürk ilke ve devrimleri ile bilim ve sanatın rehberliğinde, toplumun sosyal ve ekonomik gelişimine katkılar sunmayı amaçlayarak kuruldu. Dernek, Marmara üniversitesinin mezunları ve akademisyenlerini bir araya getirerek siyasetten uzak, ötekileştirmeden uzak bir ortamda birlik ve beraberlik duygusunu dernek çatısı altında yaşatmayı hedefliyor. Dernek başkanı Prof. Dr. Mehmet Tığlı " Cumhuriyet'in değerlerine bağlı Bilimi temel alan ve topluma katkı sağlamayı amaçlayan bir dernek olmayı ikimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz' dedi.

Bu çerçevede, derneğin öncelikli faaliyetleri arasında kurum kimliği çalışmaları, sosyal dayanışma, istihdam ve kariyer yönetimine yönelik projeler, eğitim, kültür-sanat-spor etkinlikleri ve hali hazırdaki öğrencilere burs/staj gibi olanaklar sağlamak bulunuyor. Dernek, tüm fakülte, yüksek okul ve enstitülerin mezunları ile aktif görev yapan veya emekli tüm öğretim üyeleri/öğretim yardımcılarının üyeliğine açık olacak şekilde ülkemizin en kapsayıcı üniversite derneklerinden biri olmayı hedefliyor.

MÜMAD'da sadece mutad yönetim, denetim ve onur kurullarının yanı sıra, tüm fakülte-yüksekokul-enstitüleri temsil edecek akademisyenlerden oluşan bir bilim kurulu da yer alacak.

24 Kasım 2023'te kurulan dernek, Cumhuriyetimizin 100. yılını üniversite ve camia için manevi bir miras olarak bırakmayı amaçlıyor.

Dernek Hakkında Bilgi: http://mumad.org.tr