Bakan Kurum'dan muhalefete Kanal İstanbul tepkisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, muhalefetin Kanal İstanbul'a yönelik eleştirilerine tepki gösterdi. Kanal İstanbul'un bugüne dek en çevreci proje olduğunu hatırlatan Bakan Kurum, ''Milletimizin iradesini yok sayan, yatırımcıları korkutarak yıldırmaya çalışan bu tehdit ve şantaj dilini şiddetle kınıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum , Kanal İstanbul'un Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesi olacağını söyleyerek, "Kanal İstanbul yüzde 52'si yeşil alandan oluşan, sosyal donatı alanları ve spor alanları açısından son derece zengin, Cumhuriyet tarihimizin en çevreci şehircilik ve en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak." dedi.

"ŞANTAJ DİLİNİ KINIYORUZ"

Bakan Kurum, "Devlet geleneğimize ters bir şekilde yapılan bu açıklamalar hem milli iradeyi tanımadıklarını gösteriyor hem de uluslararası arenada ülkemizin itibarını zedeliyor, kendilerini de komik duruma düşürüyor.

Kanal İstanbul'un ulaşım ve ekonomik anlamda ülkemize kattığı değerin farkında olmadıkları gibi, İstanbul'umuzu depreme hazırlama noktasında örnek bir yatırımı, dünyaya örnek bir projeyi ve ülkemizin en çevreci şehircilik projesini engelleme çabalarını da milletimiz çok iyi biliyor.

Milletimizin iradesini yok sayan, yatırımcıları korkutarak yıldırmaya çalışan bu tehdit ve şantaj dilini şiddetle kınıyoruz. Bunlar bizim aşina olduğumuz sesler, alıştığımız sesler. Atalarımızın da dediği gibi, 'sesini değil sözünü yükselteceksin.' Yani işini, eserini yükselteceksin. Eser yapmaya devam edeceğiz.

Milletin iradesine kastedenlerin tüm engelleme girişimlerine rağmen nasıl Marmaray'ı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü hayata geçirdiysek, Kanal İstanbul'u da aynı kararlılıkla hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.