Muhalefet kin ve nefret kokuyor

Erdoğan, Gezi, 17/25 Aralık, PKK terörü, Suriye terör koridoru, 15 Temmuz ve ekonomiye saldırıları hatırlattı, “Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenler, muhalefete açık çek vermiş” dedi.

Başkan Erdoğan, 2023 çalışanlarını dün yaptığı il başkanları toplantısıyla başlattı. Gezi, 17/25 Aralık, PKK terörü, Suriye'deki terör koridoru, 15 Temmuz ve ekonomiye yönelik saldırıların nasıl bertaraf edildiğini hatırlatan Erdoğan, "2023 virajını kazasız, belasız dönmemiz gerekiyor, bu bakımdan 2023 seçimleri çok önemli hale gelmiştir" dedi.

ÜSLUP KİN DOLU

Erdoğan, muhalefetin son dönemdeki siyaseti geren üslubuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Terör örgütlerinden asırlık acılara, ekonomik tetikçilikten gizli ambargolara kadar her konuyu kullananlar, seçimler için muhalefete de açık çek vermiş gözüküyorlar. Muhalefetin giderek pervasızlaşan, çirkinleşen, özellikle arsızlaşan, buram buram kin ve nefret kokan üslubu, aslında 2023 ile ilgili telaşlarını da ele veriyor. Milletimizin geçmişini çok iyi bildiği için ülke yönetiminden ısrarla uzak tuttuğu bu faşist zihniyet, bu karanlık projenin sözcülüğüne soyunmuştur."

FRENLERİ PATLAMIŞ

"Kurdukları yalan ve iftira dünyasını tek hakikat gibi herkese dayatmaya çalışıyorlar. Yalanı ne kadar büyük söylerlerse inandırmasının da o kadar kolay olacağı telkinine öylesine iman etmiş durumdalar ki freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyorlar. Varsın gitsinler, eninde sonunda hak ve hakikat duvarına çarparak, kendilerine gelecekler."

Erdoğan, "Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderinin bütünleştiği" ifadesinin sıradan bir siyasi argüman değil, hakiki bir tespit olduğunu da söyledi:

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

"2023 seçimleri de bu büyük medeniyet ve tarih mücadelesinin çağımızdaki zirvesinden önceki son durağıdır. Seçimlere kadar önümüzde yaklaşık 2 yıllık bir vakit var. Sizlerden bu vaktin her gününü, her anını en verimli, en etkili, en dolu şekilde değerlendirmenizi istiyorum. Milletimize ve özellikle de gelecek nesillere yoğun bir vebalin altındayız. Burada hassasiyetimiz çok önemli. Çalışmak, daha çok çalışmak ve sonunda başarmak dışında bir alternatifimiz yoktur. AK Parti teşkilatları yanında Meclis'te Cumhur İttifakı, hükümette Cumhurbaşkanı Kabinesi olarak bu imtihandan da alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum."

ALTINLARI GETİRDİK EKONOMİYİ GÜÇLENDİRDİK

Erdoğan, ekonomik operasyonlar yönelik mücadeleyi anlatırken, "Yurt dışındaki altınlarımızın tamamını ülkemize getirerek ve döviz rezervlerimizi güçlendirerek bu saldırılara karşı hazırlığımızı önceden yaptık" dedi.

DEV NAKLİYE UÇAKLARINA YENİ TESİS

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden A400M Fasbat Uçak Bakım Tesisleri törenine katıldı. Erdoğan, Türk havacılık tarihinde kritik bir projeyi daha hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, "Fasbat Uçak Bakım Tesislerine Türk Silahlı Kuvvetlerimize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ordumuzun ihtiyaçları doğrultusunda A400M Fasbat uçak bakım testleri bu projeyi 14 ay gibi rekor bir seviyede tamamladık" diye konuştu. Başkan Erdoğan, savunma sanayiinde dışa bağımlılıktan tamamen kurtuluncaya kadar yatırımları artırarak devam ettireceklerini belirtti.