‘Muhafız Alayı davası'nda karar çıktı! Darbecilere ağırlaştırılmış müebbet yağdı

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin 497 sanığın yargılandığı davada 6 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. Sanıklardan 32'si hakkında müebbet hapis cezası verildi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'ndaki eylemlere ilişkin, aralarında eski alay komutanları Muhsin Kutsi Barış ve Muhammet Tanju Poshor'un da bulunduğu 497 sanıklı davada karar açıklandı. Hükmü açıklayan mahkeme başkanı Murat İlhan, TRT'yi baskına giden 141 sanıktan eski Albay Muhammet Tanju Poshor'u, darbe bildirisini okutan eski yarbaylardan Ümit Gençer'i, Ekrem Işık'ı ve eski binbaşı Anıl Aktaş'ı, "anayasal düzeni ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Biri yüzbaşı 14 sanık aynı suçtan müebbet, 46 sanık ise "anayasal düzeni ihlal suçuna yardım" suçundan 15'er yıl ila 16 yıl 8'er ay arasında değişen sürelerde hapis cezası aldı.

SUİKASTÇILARA CEZA YAĞDI

"Cumhurbaşkanına suikast" suçundan yargılanan eski albay Muhammet Tanju Poshor'a, bu suçtan ayrıca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cumhurbaşkanı eski başyaveri Ali Yazıcı ile Marmaris'e gitmek için yola çıkan eski yarbay Emin Güven'in yanı sıra sivil imamlar Murat Dayı ve Enver Aygün ile eski ÖKK personellerinin de aralarında bulunduğu 19 sanıktan 16'sına "anayasal düzeni ihlal" suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı kurmay albay Muhsin Kutsi Barış, bu davada 61 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Genelkurmay Karargahı'na baskına giden ekibin başındaki eski Binbaşı Fedakar Akça ağırlaştırılmış müebbet, Hüseyin Turan ise müebbet hapis cezasına mahkum edildi. Köşk Muhafız Komando Birliği'nin komutanı eski Binbaşı Osman Koltarla, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.