Muğla yanıyor! Orman yangınları peş peşe geldi

Muğla birçok noktada dün ve bugün çıkan yangınlarla boğuşuyor. İlk olarak Bodrum'da makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Dalaman ve Menteşe'de çıkan orman yangınları devam ederken bir yangın da Milas'ta çıktı. Milas'ta çıkan yangın ekiplerin yoğun çabası sonucu 4 saatte kontrol altına alındı. Dalaman ve Menteşe'de çalışmalar devam ediyor.

Muğla'nın Ortaca ilçesi Okçular Mahallesi Kızıldere mevkisinde dün akşam 19.30 saatlerinde orman yangını çıktı. Ormandan yükselen alevleri gören vatandaşların ihbarıyla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

2 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangın, ekiplerin müdahalesi sonucu 21.45 sıralarında kontrol altına alındı.

DALAMAN'DA ORMAN YANGINI

Dün akşam 20.30 saatlerinde Muğla'nın Dalaman ilçesindeki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

1 EV VE AHIR ZARAR GÖRDÜ, BELEDİYE BAŞKANI VATANDAŞLARA YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Dalaman'da çıkan orman yangınında 1 ev ve 1 ahırın zarar gördüğü öğrenilirken, Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, orman yangını nedeniyle vatandaşlara su tankeri ve traktör getirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Durmuş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Taşbaşı Mahallesi'nde çıkan yangın nedeniyle tüm vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını ve tedbirli hareket etmelerini, özellikle çevre mahallelerde traktörü, su tankeri bulunan vatandaşlarımızın müdahale için gelmesini rica ediyoruz. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz" dedi.

MUĞLA VALİSİ, YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMADA BULUNDU

Muğla Valiliği, Dalaman ilçesi Taşbaşı Mahallesi'nde çıkan orman yangınına; 607 personel, 92 arazöz ve su tankeri, 99 müdahale aracı, 36 iş makinesi ile müdahale edildiğini bildirdi. Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangının çıktığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Vali Akbıyık, yangına ilişkin açıklamada bulundu. Akbıyık, emniyet ve jandarmanın arazöz ve itfaiyelerinin de bölgede olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugün çıkan dördüncü yangın. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yangın, çok geniş bir alanda. Yüksek bir rüzgar var. Bu da maalesef mücadeleyi zorlaştırıyor. Şu ana kadar iki hanede 11 vatandaşımızı tahliye ettik. Eski 1-2 yanan yapı var. Allah'a şükür, can güvenliğiyle ilgili şimdilik bir sıkıntı yok. Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Taşbaşı Mahallesi'nde diğer haneleri de tahliye edebiliriz. Yangının durumuna göre hareket edeceğiz."

BİR YANGIN DA GÖKOVA'DA

Dalaman Taşbaşı Mahallesi'ndeki yangına ekiplerin müdahalesi sürerken bir yangın da Gökova Mahallesi'nde başladı. Turnalı mevkiinde saat 03.30 sıralarında çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Yangınlar gece boyunca devam ederken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 5 uçak ile 4 helikopter yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

MENTEŞE'DE ORMAN YANGINI

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Turnalı Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Yangına 23 arazöz, 6 su ikmal aracı 2 dozer ve 131 orman personeli karadan müdahale ederken, havanın aydınlanmasıyla söndürme çalışmalarına 5 helikopter ve 1 uçak havadan destek verdi. Bölgede rüzgarın etkili olduğu belirtildi.

MİLAS'TA DA YANGIN ÇIKTI

Milas'a bağlı Dibekdere Mahallesi yakınlarında saat 05.40 sıralarında çıktı. Yangına 7 arazöz, 2 su tankeri ve 45 personelle karadan müdahale edilirken, 1 helikopter havadan söndürme çalışmalarına destek verdi.

MİLAS'TA ALEVLER KONTROL ALTINDA

Yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu 4 saatte kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 2 hektar alan zarar gördü.

OGM: 2 İLÇEDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Muğla'nın Dalaman ve Menteşe ilçelerindeki orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

OGM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Her ne kadar hava sıcaklıkları düşük olsa da şiddetli rüzgar Yeşil Vatan için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Dünden bu yana meydana gelen toplam 35 yangına müdahale ettik.

Muğla Dalaman ve Menteşe'de ise devam eden yangınları en kısa sürede kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor" denildi.

TSK'DAN DESTEK

Dalaman'daki orman yangınını söndürme çalışmalarına destek olması için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 5 helikopter görevlendirildi.