Müfredat şubatta yayımlanacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın şubat ayı sonunda açıklanacağını belirterek, “İçerik sadeleşecek ama ders saatlerinde değişiklik yok. Sistem okul öncesi 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın hazır olduğunu ve şubat ayı sonunda açıklanacağını söyledi. Tekin, "Kapsamlı değişiklikler olacağı için gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulayacağız. Öğretmenlerle görüşmelerimizde mevcut müfredatın yetişmesinin mümkün olmadığı dile getiriliyor" dedi.

"AF GÜNDEMİMİZDE YOK"

Ders içeriklerinin azaltılacağını ve sadeleştirileceğini ifade eden Tekin, devamsızlık konusunda affın gündemlerinde olmadığını da söyledi. Tekin, "Aldığımız tedbirlerle öğrencilerin devamsızlığında ciddi düşüşler gördük. Bu nedenle devamsızlık konusunda ısrarcıyız. Af gündemimize gelmeyecek" dedi. Tekin sözlerine şöyle devam etti: "Herhangi bir dersin haftalık saatinde yapacağımız bir saatlik değişiklik belki on binlerce öğretmenimizi etkileyecek. Buna ihtiyaç da yok zaten. Norm kadro fazlası olmayacak, çalışmalarımız bu yönde. Ortak sınavların değerlendirilmesi bizim için önemli. Çünkü bu şekilde okullar arasındaki farkları da görebileceğiz. Sadece ölçme ve değerlendirme açısından değil, okullardaki öğrencilerin kazanımlarını da saptayacak ve takip edebileceğiz. Ortak sınavdan ve okulun yaptığı yazılıdan alınan notları karşılaştırma olanağı da olacak."

KUTADGU BİLİG'DEN BUGÜNE TÜRKLERİN EĞİTİM YOLCULUĞU

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde açılan "Maarif: Türk Eğitim Tarihi" sergisini ziyaret etti. Emine Erdoğan'a Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eşlik etti. Sergide Divanü Lügati't-Türk ve Kutadgu Bilig ile başlayıp bugüne kadar Türkiye'nin eğitimdeki yolculuğunu gözler önüne seren ve 30 farklı kurum ile koleksiyonerlerden toplanan 700'e yakın eser yer alıyor.