Mucize doktor

İşe giderken kalp krizi geçiren Dr. Güngör Sitar, aracını acil girişine park etti, yere yığıldı. 2 saat kalp masajı yapılan, makineye bağlanarak ameliyata alınan ve 100 ünite kan verilen hekim, mucize eseri hayatta kaldı.

DHA

İstanbul Sancaktepe'deki İlhan Varank Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli dahiliye uzmanı Güngör Sitar'ın (41) göğsü 25 Mart'ta işe giderken ağrıdı. Kalp krizi geçirdiğini anlayıp aracını acil servise süren hekim, aracını ambulans giriş yolunun ortasına park etti. Yardıma koşanlara "Kalp krizi geçiriyorum" diyen Sitar, bilincini kaybetti.

ZAMANA KARŞI YARIŞ

Acilde kalp masajı yapılan Sitar, anjiyo ünitesine nakledildi. Burada pıhtı sonucu tıkanan damarına stent takıldı, yoğun bakıma alındı. Bu kez de stent pıhtı ile tıkandı ve kalbi yine durdu. Anestezi doktoru, sedyeye çıkıp kalp masajı yapmaya başladı. Genç hekim o şekilde ameliyathaneye götürüldü. 2 saat süren kalp masajı ile beyninin oksijensiz kalarak hasar görmesi engellenen Dr. Sitar, son çare yapay kalp akciğer cihazı ECMO'ya bağlandı. O anda kalp ritmi alınınca, acilen bypass ameliyatına başlandı.

HİÇBİR HASAR KALMADI

Mesai arkadaşları Doç. Dr. Murat Uğur ile Doç. Dr. Yücel Özen tarafından ECMO altında bypass ameliyatı yapılan Sitar'ın komplikasyonları bununla da bitmedi, pıhtıya bağlı yüksek doz kan sulandırıcı kullanılmak zorunda kalındığı için aşırı kanaması oldu. 12 saat içinde vücudundaki tüm kan 2 kez değiştirilmek zorunda kalındı. Toplamda 100 ünite kan verilen Dr. Sitar, 1 buçuk ay süren tedavisinin ardından mucizevi bir şekilde hiçbir hasar kalmadan taburcu edildi.

5 GÜN YAŞAM NÖBETİ

Ekip olarak 5 gün evlerine dahi gitmeden Sitar'la ilgilenen Dr. Esra Adıyeke, şöyle dedi: "Dizilerde görsek 'Bu kadar da olmaz' diyeceğimiz bir durum yaşadık. 10 hastada göreceğimiz tüm komplikasyonları gördük."

'GÖRDÜĞÜM EN AĞIR VAKAYIM'

Mucize şekilde hayatta kalan Sitar, "Gördüğüm en ağır kalp krizi vakası oldum. Sağlık sorunum yoktu ama 1.5 ay önce hafif Kovid geçirdim" dedi. Kalp krizi geçirdiği gün, hastanedeki son mesai haftası olduğunu da anlatan Dr. Sitar, "Başka hastaneden iş teklifi almıştım. Bir hafta sonra ayrılacaktım. Uyandıktan sonra ilk iş olarak istifa dilekçemi geri alıp yırttım" diye konuştu.