Mücahit Özcan: Tamamen kazanmaya odaklıyım

Boks dünyasında geleceğin yıldızları arasında gösterilen Mücahit Özcan, hazırlıklarını sürdürdüğü altın kemer müsabakası öncesi iddialı konuştu: “Tamamen kazanmaya odaklıyım. Boksta şansa asla yer yok. Kemere giden yolda disiplin ve çok çalışmak şart.”

Çocuk yaşlarda gönül verdiği boks sporunda başarı merdivenlerini emin adımlarla tırmanan Mücahit Özcan, hakkında merak edilenleri paylaştı. İstanbul'da düzenlenecek bir altın kemer müsabakasında ringe çıkmaya hazırlanan ve 2 ayı aşkın süredir kampta olan genç boksör, "Disiplinli bir hayat yaşıyorum. Bu sporu yapıyorsanız disiplin şart. Haftanın 5 günü, bir önceki günden birkaç farklı antrenman yaparak maça hazırlanıyorum. Tamamen kazanmaya odaklıyım. Başarının tesadüf olmadığına, çalışarak geldiğine inanıyorum" dedi.

BOKS BENİM İÇİN BİR YAŞAM ŞEKLİ

Gündelik hayatında efendiliği ve sempatik kişiliği ile takdir toplayan, maçlarda ringi rakiplerine dar eden Mücahit Özcan, "Boks benim için sadece spor değil, bir yaşam şekli" dedi ve ekledi: "14 yaşımda kanıma girdi bu spor. Hayatımın merkezine oturdu. Beni bambaşka biri yaptı. Agresif yönümü törpüledi. Sabretmeyi, odaklanmayı öğretti. Dışarıdan bakıldığında boksörler sert mizaçlı görünebilir ama gerçekte durum farklı. Bu sporla birlikte daha sakin, gergin ortamlarda daha kontrollü, yapıcı biri oldum. Kavgacı karaktere sahip olan kişilere bu sporu yapmalarını tavsiye ediyorum."

MAÇLAR ÖNCESİ BEYNİMİ BOŞALTIYORUM

Maçlar öncesinde ve sonrasında nasıl bir motivasyonu olduğu konusuna da değinen Mücahit Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: "Maçlar öncesi tamamen konsantre oluyorum. Önce beynimi boşaltıyorum. Sonra rakibime odaklanıyorum. Antrenörüm ile birlikte rakibime çalışıyorum. Başka hiçbir şeyin dikkatimi dağıtmasına izin vermiyorum. Boks asla hata kabul etmeyen bir spor. Yüzde 100 konsantre olur, çok çalışırsanız kazanırsınız. Aksi halde kazanma şansınız olmaz. İçinde şans faktörü olmayan sporların başındadır boks.