MSÜ sınav yerleri açıklandı!

Adayların merakla beklediği MSÜ sınav yerleri bilgisi ÖSYM son dakika duyurusuyla açıklandı. MSÜ sınav giriş yerleri öğrenmek için adayların bekleyişi sona erdi. ais.osym.gov.tr adresinden yapılan açıklamada, 2018 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na dair detaylar paylaşıldı.

MSÜ sınavı, 18 Mart 2018 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacak, saat 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecektir. Askeri okullara öğrenci alımında bu sene ilk kez uygulanacak olan sınav sistemini açıklayan Canikli, “Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında yapılan değişiklik nedeniyle bu yıldan itibaren geçerli olmak üzere Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının öğrenci alım faaliyetlerine yönelik bir düzenleme yapılması ihtiyacı ortaya çıktı. Bu kapsamda, ÖSYM ile MSB arasında bir protokol imzalandı.

MSÜ SINAV GİRİŞ YERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

MSÜ öğrencisi olmak için Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2018-MSÜ) ÖSYM tarafından yapılacak ve değerlendirilecektir. Sınava başvurular 9 Ocak tarihinde başladı ve 15 Şubat 2018 tarihine kadar sürecek. Sınav, 18 Mart 2018 Pazar günü tüm il merkezlerinde yapılacak, saat 10.15’te başlayacak ve 135 dakika sürecektir.