MSB'den 'gönüllü askerlik' açıklaması: 130'u kadın 2 bin 330 vatandaşımız başvurdu

MSB, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı 9 Ekim'den bu yana 130'u kadın 2 bin 330 vatandaşın gönüllü askerlik için başvurduğunu açıkladı. MSB, saat 22.00'den sonra terör unsurlarına rastlanmadığı da duyurdu.

MSB, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı 9 Ekim'den bu yana 130'u kadın 2 bin 330 vatandaşın gönüllü askerlik için başvurduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nın sona ermesiyle ilgili açıklama yaptı.

2 BİN 330 GÖNÜLLÜ ASKERLİK BAŞVURUSU

Rusya ile mutabakat çerçevesinde mevcut harekat dışında yeni bir harekata gerek kalmadığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Barış Pınarı Harekatı'nın başladığı 9 Ekim tarihinden itibaren 130'u kadın 2 bin 330 vatandaşımız gönüllü askerlik için başvurmuştur. Türkiye, sınırlarının güneyinde bir terör koridorunun oluşmasına asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Harekat, bölgenin terörden arındırılması, terör örgütünün yerel halk üzerindeki baskı ve zulmünün sona erdirilmesine büyük katkı sağlanmıştır. Terör tehdidinin bertaraf edilmesiyle, göçü tetikleyen en büyük etken de ortadan kaldırılmış olacaktır.

Cumhurbaşkanımız ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı arasında varılan mutabakat kapsamında bugünden itibaren müşterek çalışmalara başlanacak."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti için gittiği Rusya'nın Soçi kentinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Toplantının ardından Başkan Erdoğan ve Putin, Suriye ilgili alınan tarihi kararları açıkladı. Toplantının ardından, 'Türkiye-Rusya Federasyonu Arasında Mutabakat Muhtırası' yayınlandı.

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin ABD ile anlaşması üzerine bütün dünyanın merakla beklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesi Soçi'de gerçekleşti. Saat 13.27'de başlayan görüşme yaklaşık 6 buçuk saat sürdü. Görüşmede, SDG'nin 150 saat içinde 30 kilometrederinlikteki 'güvenli bölge'den çıkarılması konusunda anlaşma sağlandığı ve Türkiye ile Rusya güçlerinin ortak devriye yapması konusunda anlaşıldığı açıklandı.

AA