MSB: 2 bin 107 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, yılbaşından bu yana 2 bin 107 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Aktürk, son bir haftada 58 terörist etkisiz hale getirildiğini ve 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar Irak ve Suriye'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 107 olduğunu açıkladı.

MSB'den yapılan açıklamanın satır başları şu şekilde:

- MSB ve TSK olarak ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor, çok boyutlu bir güvenlik stratejisi ile değerlendiriyor, alınması gereken tedbirleri alıyoruz.

- TSK, bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir.

- TSK, öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan'dan güvenli bir şekilde tahliyesine yönelik planlama ve hazırlıklarını tamamlamıştır. Hali hazırda Lübnan'da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir. Tahliyenin başlaması durumunda gerekli bilgilendirme devletimizin ilgili kurumları tarafından yapılacaktır.

- F-16 tedarikine ilişkin iki ülke arasındaki teknik görüşmeler planlandığı şekilde devam etmektedir. Herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Eurofighter Typhoon uçağının tedarikine yönelik teknik seviyedeki çalışmalara devam edilmektedir. Bu konuda da olumlu gelişmeler bekliyoruz.

- Son bir haftada yasadışı yollarla geçmeye çalışan 463 şahıs yakalandı. 930 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Yakalanan şahıslardan 12'si terör örgütü mensubu. 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasadışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 11 bin 339'a yükseldi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 79 bin 635 oldu.