MSB: Kaçak göçmen sayısı son 5 yılın en düşük seviyesinde

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada alınan yoğun tedbirler sayesinde hudutlarımızdan geçmeye çalışan kaçak göçmen sayısının son 5 yılın en düşük seviyesinde olduğu bildirildi.

aksam.com.tr

Milli Savunma Bakanlığı tarafından haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararını değerlendiren Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk sınır dışı edilen göçmenlerin Türkiye'ye gönderilip gönderilmeyeceğine dair sorulara şunları kaydetti:

"Sınır dışı etme, bulunulan ülkeden kolluk marifetiyle vatandaşı olunan ülkeye, transit gidilecek ülkeye veya başka bir ülkeye gönderilme işlemidir. İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararından, bu göçmenlerin Türkiye'ye gelecekleri anlamını çıkarmak yanlıştır. Sınırlarımız çok yoğun teknolojik sistemlerle korunmaktadır.

Alınan yoğun tedbirler sayesinde hudutlarımızdan geçmeye çalışan kaçak göçmen sayısı da son 5 yılın en düşük seviyesindedir. İran'ın göçmenler konusunda tedbirleri artırmasını olumlu olarak değerlendiriyoruz. Bu konuda dezenformasyon yoluyla algı yaratmaya çalışanlara karşı dikkatli olunması önem arz etmektedir."

HUDUTLARDA MÜCADELE SÜRÜYOR

Hudutlarımızda alınan etkin ve yüksek emniyet tedbirleri ile en üst seviyede güvenliğin tesis edildiğini hatırlatan Aktürk, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 12'si terör örgütü mensubu olmak üzere 387 kişinin yakalandığını, 1.657 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini bildirdi.

Tuğamiral Zeki Aktürk sözlerine şöyle devam etti;

"Böylelikle, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 10 bin 478'e, hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 76 bin 989'a yükselmiştir."