MSB personel alımı kura çekimi ne zaman, hangi tarihte yapılacak? 2021 MSB işçi alımı İŞKUR kura çekilişi ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 2 bin 533 personel alınacağı duyurusu yapıldı. 8 Temmuz'da sona erecek başvuruların ardından MSB tarafından işçi alımına ilişkin belirlenen tarihlerde kura çekilişi gerçekleştirilecek. Başvuru süresince adayların ilanda yapılacak güncellemeleri takip etmeleri gerekmektedir. Peki MSB işçi alımı İŞKUR kura çekilişi ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) personel alımına ilişkin yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. MSB görev almak isteyen kişiler için açılan 2 bin 533 işçi alımı ilanı için başvurular 8 Temmuz tarihi itibariyle sona erecek. İnternet aramalarında sıklıkla araştırılan "2021 MSB personel alımı kura çekimi ne zaman, hangi tarihte yapılacak, İŞKUR işçi alımı sonuçları açıklandı mı?" soruların yanıtlarına ilişkin tüm detaylar haberimizde.

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin savunma politikalarını ve Türk vatandaşlarının askerlik işlerini yürüten bakanlıktır. Milli Savunma Bakanı Milli Güvenlik Kurulu daimi üyesidir. Bilindiği üzere Milli Savunma Bakanlığı her sene ilköğretim mezunu, lise mezunu ve üniversite mezunu çok sayıda bay ve bayan eleman alımı, personel alımı, işçi alımı ve memur alımı gerçekleştirmektedir.

MSB PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIYOR?

Alım başvuruları https://personeltemin.msb.gov.tr adreslerinden gerçekleştirilmektedir. MSB başvuru süreci 8 Temmuz'da sona erecek.

MSB 2 BİN 533 İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 2 bin 533 işçi alımını kura yöntemiyle gerçekleştirecek. Kura çekimleri ise 28 Temmuz Çarşamba günü saat 10:30'da noter huzurunda yapılacak.

Toplamda 2533 kişiyi istihdam edecek olan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), işçi alımı kura sonuçları bilgisini, belirtilen tarih ve saat itibariyle başvuruda bulunan kişilerin erişimine açacak.

Kura sonucunda belirlenen sözlü veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, MSB'nin internet sitesinden ilan edilecek.

MSB BAŞVURU ŞARTLARI

MSB 2 bin 533 açıktan işçi alımı için 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olanlar başvuru yapabilecek.

Başvuru için ayrıca affa uğramış olsa bile

Devletin güvenliğine karşı suçlar,

Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,

Milli savunmaya karşı suçlar,

Devletin sırlarına karşı suçlar ve casusluk,

Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmama şartları aranacak.