Mossad ve PKK'ya 3'lü darbe

MİT, İsrail istihbarat örgütü MOSSAD'a ajanlık yapan grubu yakaladı. Terör örgütü PKK'ya da iki darbe birden indirildi.

MİT, MOSSAD'ın Türkiye'deki yeni köstebek ağını deşifre etti. 9 yıl casusluk yapan özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşi tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Başkanlığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, İsrail'in casus ağına bir darbe daha indirildi. MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerine ilişkin bilgi topladığı ve bu bilgileri İsrail istihbarat unsurlarına aktardığı tespit edilen 8 kişi "Köstebek-3" operasyonunda yakalandı.

AVRUPA'DA BULUŞTULAR

MOSSAD casuslarını yönelik düzenlenen operasyonun detayları belli oldu. MİT'in yaptığı çalışmalar neticesinde özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşinin 2011-2020 yılları arasında MOSSAD ile bağlantılı olduğu tespit edildi. Tumlucalı'nın Jorg Neubach ve Gavin Alto maske isimlerini kullanan MOSSAD ajanları ile Avusturya/Viyana, İsviçre/Zürih, Almanya/Münih-Frankfurt-Berlin'de yüz yüze görüştüğü belirlendi. MOSSAD ajanları ile iletişimini gizli haberleşme yöntemleri ile sürdüren Tumlucalı, Avusturya, İsviçre ve Almanya'da yaptığı görüşmeler sırasında para aldı.Operasyona ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gözaltına alınanlardan 2'sinin tutuklandığını, 6'sı hakkında adli kontrol kararı verildiğini açıkladı. Yerlikaya, "Ülkemiz sınırları içinde milli birlik ve beraberliğimize karşı yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Takipteyiz" mesajını verdi.

ŞEBEKE ÜYELERİ SUÇLARINI İTİRAF ETTİ

Casusların MOSSAD'dan gelen talimatlar kapsamında Türkiye, Gürcistan, Almanya ve Ortadoğu ülkelerinde araştırma, keşif ve takip faaliyetlerinde bulunduğu belirlendi. Ayrıca MOSSAD'ın operasyonlarında kullanılmak üzere Ortadoğu ülkelerinden ticari taksi, kamyon ve TIR'lara ait resmi belgeler temin etti. Tumlucalı'nın Viyana'da yaptığı ilk görüşmede şahısların MOSSAD ajanı olduğunu bilmesine rağmen 9 yıl boyunca çalışmaya devam ettiği ve yaptığı işler karşılığında yüklü miktarda kazanç elde ettiği belirlendi.

9 kişiden oluşan şebe üyeleri haklarındaki iddiaları kabul etti ve ilk aşamada Tumlucalı ile eşi tutuklandı.

MİT'TEN PKK'YA ÇİFTE DARBE

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütünün sözde yöneticilerine göz açtırmıyor. Suriye'nin Aynularap bölgesinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda örgütün kadın yapılanmasına büyük darbe aldı. MİT'in nokta operasyonları nedeniyle hedef şaşırtma yöntemi uygulayan PKK/YPG, bölgede yerel halktan paralı unsur devşirerek, onları görünür kılmaya başladı. Bu sayede Irak'tan gelen örgüt kadrolarını yer altına çekmeyi amaçlayan örgütün planını MİT bozdu. Örgütün Suriye'deki kadın yapılanması YPJ'de sözde sorumlu "Sorhin Çele" kod adlı Vahide Atalay etkisiz hale getirildi. MİT, örgütün sözde sorumlularından "Çavre Gever" kod adlı İpek Demir'i Aynularap'ta düzenlediği operasyonla yakaladı. Türkiye'ye getirilen Demir'in, örgüte 2010'da Hakkari'de katıldığı ve yaklaşık 7 yıl Zap, Hakurk, Avaşin, Sincar bölgelerinde faaliyet yürüttüğü, 2017'de de Suriye'ye gönderildiği öğrenildi.

DEM'Li VEKiL TERÖRiST CENAZESiNDE

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Tunceli kırsalında ölü ele geçirilen 'Eddesa Cejna' kod adlı Ece Yılmaz isimli teröristin cenazesine katılıp, tabutunu taşıdı.