MiT ve TSK'den Kandil'e 'kırmızı liste' operasyonu

MİT ve TSK, Kandil’e ortak operasyon düzenledi. Kırmızı kategoride aranan PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi Gülüzar Tural ile KJK’nın en üst karar organı üyesi Saliha Kaytar etkisiz hale getirildi. 

MİT ve TSK 19 Ağustos’ta PKK’nın Kandil’deki eğitim faaliyetleri için kullandığı bir binaya ortak operasyon gerçekleştirdi. İmha edilen binanın içerisinde kırmızı kategoride aranan sözde PKK/KCK Yürütme Konseyi Üyesi “Pelşin Tolhildan” kod adlı Gülüzar Tural ile kadın yapılanması KJK’nın sözde en üst karar organı Yürütme Konseyi Üyesi “Dr. Jiyan Garzan” kod adlı Saliha Kaytar’ın da bulunduğu belirlendi. 

Tural’ın, PKK’ya 1993’de katıldığı, bir dönem Erzincan-Tunceli bölgesinde sabotaj eğitimi aldığı öğrenildi. Terörist Kaytar’ın ise Dicle Üniversitesinde tıp eğitimi almasının ardından 1993’te Diyarbakır’da hastanede çalıştığı dönemde PKK/KCK’ya katıldığı, 2006-2009'da PJAK sorumlusu olarak Rusya’da, Mart 2011’de ise Kandil'de PKK/KCK Yürütme Konseyi içerisinde yer aldığı öğrenildi. 

VAN VE AĞRI'DA TERÖRİSTLERE GÖZ AÇTIRILMIYOR

Van’ın Gürpınar ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda iki teröristten biri ölü, diğeri sağ olarak ele geçirildi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Ağrı Patnos'ta ise 300 bin TL ödülle gri listede aranan Kava kod adlı Sezer Işık etkisiz hale getirildi.