Mina Başaran kimdir?

Mina Başaran kimdir? Birleşik Arap Emirlikleri'nden İstanbul'a giden Türk özel jeti İran'da düştü. Düşen uçakta bulunan 11 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitirenlerin 3'ü mürettebat, 8 kişinin ise yolcu olduğu aktarıldı.

Ailenin tek kızı olan ve işleri babasından devralmaya hazırlanan Mina Başaran, 28 yaşında. Mina, hırslı ve yetenekli yapısıyla dikkat çekiyor. 2013 yılında Başaran Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur.

HÜSEYİN BAŞARAN KİMDİR?

Trabzon doğumlu olan Hüseyin Başaran, farklı sektörlerde faaliyet gösteren Başaran Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Bir dönem Trabzonspor Asbaşkanlığı yapan Hüseyin Başaran evli ve 2 çocuk sahibidir.

Farklı sektörlerde başarılı projeleri hayata geçirerek büyüyen ve 25 yıldan bu yana birçok yatırıma imza atan Başaran Yatırım Holding, şuan üçüncü kuşak temsilcisi olan Hüseyin Başaran tarafından yönetilmektedir. İlk olarak fındık ticareti ile faaliyetine başlayan Başaran Entegre, kısa sürede Türkiye’nin önde gelen entegre fındık işleme tesisine sahip olmuştur.

Günümüzde Gıda’nın yanı sıra Yatçılık, Finans, İnşaat, Turizm, Havacılık, Çimento ve Enerji olmak üzere farklı sektörlere de yatırımlarına devam eden Başaran Holding, Hüseyin Başaran’ın Başkanlığında; Ramada Resort Bodrum ve Ramada Plaza Trabzon ile turizm yatırımları gerçekleştirmiştir.

MURAT GEZER KİMDİR?

Almanca ve İngilizce bilen Murat Gezer işadamı. American InterContinental University'de eğitim gören Murat Gezer ailesine ait matbaacılık şirketinde çalışıyor.  Başaran Grubu'nun veliahdı Mina Başaran ile Metprint Baskı Sistemleri'nin sahibi Murat Gezer Ekim ayında nişanlanmıştı. Soho House'da düzenlenen bir törenle nişanlanan çift, 14 Nisan'da Çırağan Sarayı'nda evlenmeyi planlıyordu.

MİNA BAŞARAN YÖNETİMİ DEVRALMAYA HAZIRLANIYORDU

Gıda, finans, enerji, turizm, inşaat ve yatçılık alanında faaliyet gösteren ve 2013 yılında 1.3 milyar  milyon TL  ciro elde eden Başaran Grubu’nun dümenine genç bir yönetici geçiyor. Temelleri 1930 yılında Trabzon’da atılan ve bugün Türkiye’nin en büyük şirketleri arasına girmeyi başaran şirketin son kuşak yöneticisi Mina Başaran, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran’dan yönetimi devralmaya hazırlanıyordu. Başaran Ailesi’nin iki çocuğundan biri olan ve eğitimini Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde alarak, Londra’da master yapan Mina Başaran, genç kuşak yöneticilere örnek olacak bir başarı hikayesine imza atmaya hazırlanıyor. Hırslı ve istekli yapısıyla dikkat çeken Mina Başaran, babasının büyüttüğü şirketi global bir marka haline getirmeyi planlıyor. Başaran Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olarak geçtiğimiz eylül ayında göreve başlayan Mina Başaran, büyük bir sorumluluk altında olduğunu belirterek “Eğitimimi tamamladıktan sonra babamın desteği ve kendi isteğimle şirketimizin yönetimine girdim” dedi.

Trabzon’a yeni otel yatırımı

Grup şirketlerinden bahseden Başaran “Turizm alanında Bodrum’da bir yatırımımız oldu. 2011 senesinde Bodrum Bitez’de Dedeman oteli alarak 25 milyon dolar yatırım yaptık. İsmi Ramada olarak değiştirdik. Şimdi de  Trabzon’da da yeni bir otel inşasına başladık. 40 milyon Euro civarında bir yatırımımız var. Şehir oteli konsepti ile bölgenin en büyük yatırımı olacak. 360 odalı, sahilde yer alıyor” diye konuştu.

Mina Towers projesi Fikirtepe’de başlıyor

İnşaat alanında Fikirtepe’ye dev bir kompleks inşa edeceklerini de dile getiren Başaran “Kentsel dönüşüm projemiz var. 1 milyar dolarlık bir yatırım olacak. Mimar olarak Eren Talu ile çalışıyoruz. Önümüzdeki ay projeye başlıyoruz. Eylül’de lansman olacak. Projenin adı Mina Towers olacak. Projenin metrekare fiyatları 6 ila 9 bin TL arasında değişiyor” dedi. Grubun yatçılık faaliyetlerine değinen Başaran “Kişiye özel üretim yapıyoruz. Fiyatları 15-17.5 milyon TL arasında değişiyor. Firmamızın ismi CMB. Açılımı ise Can Mina Başaran, kardeşimle benim ismimi taşıyor.

Uçak kazasında kahreden detay: 5 saat sonra yanındayım

Mina Başaran (28), 6 yıldır iş insanı Murat Gezer ile birlikteydi. Geçen 20 Ekim’de Soho House’da nişanlanan çiftin düğünü 14 Nisan’da Çırağan Sarayı’nda yapılacaktı. Mina’nın Dubai’den uçağa binmeden 16.30’da Murat Gezer'i arayıp “Aşkım 5 saat sonra yanındayım” dediği öğrenildi. Murat Gezer de sevgilisine sürpriz yapmak için karşılamaya Atatürk Havalimanı’na gidecekti. Acı haberi aldığından beri Mina’nın ailesinin evinde olan Murat Gezer sakinleştirici ilaçlarla ayakta duruyor. Murat Gezer’in sürekli “İnanmıyorum. Mina gelecek” diye ağladığı öğrenildi.

ANNE İRAN'A GİTTİ

Sabah yazarı Bülent Cankurt'un yazısına göre ise anne Beril Başaran kızının cenazesini almak için İran'a gitti. Yazı şöyle: Önümüzdeki ay kızlarının mürüvvetini görmeye hazırlanırken, İran'dan gelen feci kaza haberi ile sarsılan Hüseyin-Beril Başaran çiftinin Kemer Country'deki evlerinin kapısı dün hiç kapanmamış. Mina'nın yedi arkadaşının ailesi de, taziyeleri Başaran çiftinin Kemer Country'deki evinde kabul etmiş. Orada oturan bir arkadaşım, yüzlerce kişinin eve girip çıktığını söyledi. Anne Beril Başaran, sabah ilk tarifeli uçakla İran'a gitmiş. Beril Hanım eşine; "Kızım beni çağırdı. Onu oradan alıp ben kendim getireceğim. Sen burada kal" demiş. Fakat Beril Hanım'ın kızını alamadan geri döndüğünü öğrendim. Beril Hanım'a yasal işlemler ve prosedürlerin birkaç gün sürebileceği ve ondan sonra kızının cenazesini alabileceği söylenince, sabah gittiği İran'dan akşam uçağıyla geri dönmek zorunda kalmış.

partisi var

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AİLELERİ ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran'da özel Türk jetinin düşmesi sonucu yaşamlarını yitirenlerin ailelerini telefonla arayarak taziyede bulundu. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, kazada yaşamını Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazada çocuklarını ve yakınlarını kaybeden diğer ailelere de Allah'tan sabır ve metanet diledi.

İstanbul'a gelmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan Başaran Holding'e ait özel jetin, dün akşam İran'ın güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin Şehrikürd kentine bağlı Durk Enar köyü yakınlarına düşmesi neticesinde 3'ü mürettebat toplam 11 kişi hayatını kaybetmişti.