Mimarlar Odası'na 'turuncu' ayar

Ankara Mimarlar Odası, bugün sandığa gidiyor. Bir grup mimar, Cumhurbaşkanlığı külliyesi ve birçok proje için dava açan mevcut yönetimin koltuğunu ‘turuncu liste’ ile sallamayı hedefliyor.

Doruk ÇAKAR / ANKARA

Ankara Mimarlar Odası, yeni yönetimini belirlemek üzere bugün sandık başına gidiyor. Oda yönetiminin sorumsuz tutumlarından rahatsız olduğunu belirten bir grup mimar "turuncu liste" adı altında mevcut yönetimin koltuğunu sallamayı hedefliyor. Başkent'te, halkı ilgilendiren birçok projeyi Danıştay'a taşıyan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ilişkin çok sayıda dava açan mevcut oda yönetimine karşı ortaya çıkan "turuncu liste"deki üyeler, amaçlarını "Bir partinin güdümünde olmadan tamamen meslek etiğinin gerektirdiği şekilde kent estetiği, kent politikası, örnek dünya kentlerindeki şehirleşme yaklaşımları ve politikaları, meslek haklarını ve değerlerini koruyarak haklı mücadeleler yürütmek" olarak açıkladı.  

Tek çatıda toplanma

"Turuncu liste" ile seçimlere girecek olan muhalif grubun bildirgesinde "ayrımcı politika gütmemek", "meslektaşları tek çatıda toplamak", "bilançonun üyelerle paylaşılması" gibi hedefler yer alıyor.