Milyonlarca lira örgüt bankasına aktarılmış

İstanbul'da 2 hastanenin çamaşır yıkama ihalesini usulsüzlükle alan FETÖ'nün, örgütün talimatıyla 70 milyon lirayı Bank Asya'ya yatırdığı ortaya çıktı.

FETÖ'ye yönelik önceki gün İstanbul, Muğla ve Tokat'ta yapılan ve 7 kişinin yakalandığı operasyonda yeni detaylara ulaşıldı. 12 şirketin yöneticisini takibe alan ekipler, şüphelilerin 2 hastanenin tekstil ürünlerinin yıkama işlemi için açılan ihalede 707 bin lira ve 2,5 milyon liralık usulsüzlük yaptığını belirledi. MASAK raporlarına göre, şüphelilerin FETÖ tarafından çağrı yapılan dönemde örgüt bankası Bank Asya'ya 70 milyon lira civarında para yatırdıklarını tespit etti. Telefon kayıtlarını da inceleyen ekipler, şüpheli C.D.'nin örgütün "çatı" yöneticileri arasında bulunan Zaman gazetesinin eski imtiyaz sahibi olan Alaeddin Kaya ile görüşmesini tespit etti.

TRANSFER AĞI KESİLDİ

15 Temmuz darbe girişiminde yer alan tutuklu ve hükümlü FETÖ üyelerine maddi destek sağlayan 52 şüpheli yakalandı. Operasyonun detaylarını paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'nün finans kaynaklarının deşifre edildiğini ve Antalya merkezli, Mersin, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Isparta, Denizli, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Ankara'da düğmeye basıldığını açıkladı. Yerlikaya, "FETÖ ile mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Operasyonu düzenleyen jandarmamızı tebrik ediyorum. Halkımızın üzerine ateş açan, tanklarla ezmeye çalışan hainlere göz açtırmayacağız" ifadelerini kullandı.