Milli Savunma Bakanı Akar'dan Libya'ya kritik ziyaret

Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Libya'nın başkenti Trablus'a gitti.

AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonlarının hava harekatlarının yönetildiği Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki inceleme ve denetlemelerini tamamladı. Akar, buradaki ziyaretin ardından, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Libya'nın başkenti Trablus'a gitti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU DA GİTTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, beraberinde MİT Başkanı Hakan Fidan ve AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala, resmi ziyaret amacıyla Libya'nın başkenti Trablus'a geldi.

LİBYA GENELKURMAY BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed El-Haddad ile görüştü. Akar'ı taşıyan uçak Trablus'taki Mitiga Havalimanı'na indi. Daha sonra Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler'le beraber Libya Görev Grubu Komutanlığı'nı ziyaret etti. Akar'ı burada Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed El-Haddad, Batı Bölge Komutanı Tümgeneral Usame Cuveyli ve Trablus Bölge Komutanı Tümgenarl Abdülbaki Mervan karşıladı. Bakan Akar, burada Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed El-Haddad ile görüştü.