Milli Savunma Bakanı Akar: F-35'ten çıkarılmamız hukuka aykırı

ABD ile F-16 görüşmelerinin olumlu gittiğini belirten Milli Savunma Bakanı Akar, “Türkiye'nin güçlü olması demek NATO'nun güçlü olması demek. Hukuka aykırı şekilde F-35 programının dışına çıkarıldık. Bu ahlaki de değil” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar depremin vurduğu Hatay'ın Arsuz ilçesinde depremin yaralarının sarılmasına yönelik devam eden çalışmaları inceledi. Çadır kentteki sosyal markette de incelemelerde bulunan Akar, daha sonra depremzedelerin kullanımına açılan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait Gülcihan ve Uluçınar Özel Eğitim Merkezlerine geçti. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Akar'a depremzedeler, askeri kampların kendilerine açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

'BARIŞLA ÇÖZELİM'

Akar, CNN Türk'te hudut güvenliği, terörle mücadele ve ABD ile ilişkiler konusunda açıklamalarda bulundu. Yunanistan'la olumlu ve yapıcı görüşmeler yapıldığını belirten Akar, "Diyalogdan yana olduğumuzu kendilerine söyledik. İyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, barışçıl yollarla sorunlara çözüm bulunmasını temenni ediyoruz" dedi.

F-16 GÖRÜŞMELERİ

Sorumluluklarımızı yerine getirdik, benzer şekilde müttefiklerimizden de bunu bekliyoruz diyen Bakan Akar, "Sayın ABD Başkanının olumlu görüşte olduğunu müşade ettik. Beyaz Saray ve Pentagon'da olumlu açıklamalar yapılıyor. Bazı Kongre üyelerinin yaptığı olumsuz açıklamalar var. Aklı selimin hakim olmasını istiyoruz. Rasyonel yaklaşmaları lazım. Türkiye'nin güçlü olması NATO'nun güçlü olması demek. Herkesin aklı başına toplaması lazım. Hukuka aykırı şekilde F-35 programının dışına çıkarıldık. Bu ahlaki de değil. Görüşmeler konuşmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı.