Milli rallicilerden jandarmaya eğitim... Asayişin tozunu attıracaklar!

Jandarma personeli, kazaları en az seviyeye indirmek ve araçların maksimum seviyede kullanılması için milli rallicilerden eğitim alıyor.

Bursa'daki Jandarma Trafik Okul Komutanlığı'nda birçok ilden gelen jandarma personeli, otomobil ve arazi aracı gibi devriye müdahale ve trafik araçlarını kullanma eğitimine katılıyor. Milli ralliciler Mert Becce ile Hakan İsen özel hazırlanan parkurlarda 'Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi' verilen personelle bir araya geldi.

GÜVENLİ TEKNİK KAZANIMI

Sporcular kaygan zemin, engebeli arazi, çukur ve tümseklerde yapmaları gerekenlerle ilgili tavsiyelerde bulunup deneyimlerini uygulamalı anlattı. Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Ersöz, her türlü hava ve yol durumunda güvenli sürüş teknikleri, araçların aktif ve pasif güvenlik sistemleri, arazi araçlarının teknik özellikleri, sürüş sırasında dikkat dağıtıcı eylemler ile sürüş modları konularında dersler verdiklerini belirtti.Becce, "Daha ileri sürüş eğitimleriyle bu aracla hangi zeminde neler yapabileceklerini ve neler yapmaları gerektiğini öğreniyorlar" dedi.

Jandarma Albay Ercan Yiğit, okulun 2019 yılında kurulduğunu, başta 3 olan kurs türünün 24'e yükseldiğini söyledi.