Çin basınında gündem KAAN... ''Türkiye, kritik bir eşiği daha aştı!''

Türk savunma sanayisinin gururu KAAN, Çin ordu gazetesinde makaleye konu oldu. Makalede ''ABD yaptırımları Türkiye'yi azimlendirdi'' yorumunda bulunulurken ''KAAN tam bir beşinci nesil savaş uçağı'' tespiti yapıldı. Makalede süper manevra, süpersonik seyir, radar gizliliği ve süper algılama kabiliyetlerini taşıyan KAAN'ın gerçek bir beşinci nesil savaş uçağı olarak adlandırılabileceği yorumunda bulunuldu ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Türkiye beşinci nesil savaş uçağı üretiminde kritik bir eşiği daha aştı'' ifadelerine de yer verildi.

aksam.com.tr

aksam.com.tr'nin Çin kaynaklarından aldığı habere göre; Çin'in önde gelen basın kuruluşu Çin Ordu Gazetesi, TUSAŞ tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin 2020'li yılların sonunda seri üretim aşamasına getirmeyi planladığı Türk savunma sanayisinin gururu, Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı KAAN ile ilgili tam sayfa makale yayınladı.

Çin ordu mensupları, Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı projesini tüm ayrıntılarıyla ele aldı. Makalede, F-35 projesinden çıkarılmasının Türkiye'yi kendi savaş uçağını geliştirmede daha azimli hale getirdiği belirtildi.

2002'DE %80 OLAN DIŞA BAĞIMLILIK AZALDI VURGUSU

'Türkiye'nin 5. Nesil Uçağı KAAN'ın AR-GE'sinin Başlangıcı ve Sonu' başlıklı makalede, Türkiye'nin milli muharip uçağının geliştirilme sürecine tüm ayrıntılarıyla yer verildi.

Türkiye'nin savunma sanayisinin dışa bağımlılığının 2002'de yüzde 80 iken bugün bu oranın yüzde 20'ye gerilediğine dikkat çekildi.

Yazıda, KAAN''ın beşinci nesil savaş uçağı özelliklerinin hepsine sahip olduğu da kaydedildi.

GERÇEK BİR BEŞİNCİ NESİL SAVAŞ UÇAĞI

Makalede süper manevra, süpersonik seyir, radar gizliliği ve süper algılama kabiliyetlerini taşıyan KAAN'ın gerçek bir beşinci nesil savaş uçağı olarak adlandırılabileceği yorumunda bulunuldu ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye beşinci nesil savaş uçağı üretiminde kritik bir eşiği daha aştı" ifadelerine de yer verildi.

"Dünyada beşinci nesil savaş uçağı kulübüne giren az sayıda ülkeden biri olmak Türk halkını mutlu ediyor" değerlendirmesi yapıldı.

ÇİN ORDUSU, TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİ YAKIN TAKİPTE

Çin, Türk savunma sanayi kuruluşlarını yakından inceliyor. Çin Ordu Gazetesi daha önce de Baykar Teknolojinin ürettiği SİHA ve İHA'lara ve Türk savunma sanayi ürünlerinin bağımsız gelişimine ilişkin analiz haberleri yayımlamış, Türkiye'nin savunma sanayi stratejisindeki bağımsızlık çalışmaları ile küresel silah piyasasında yeni bir oyuncu haline geldiği vurgulamıştı.

"Pirireis" hizmete giriyor... Deniz Kuvvetleri'nin gücüne güç katacak!

ANKA III'ten bir ilk! "Türkiye'nin güvenliği için gün sayıyor"

En uzun menzilli uçuşunu gerçekleştirdi... 280 km'den avlanacak