Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Kovid'li öğrencilere ayrı binada sınav

Yarın yapılacak LGS ile ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Bakan Selçuk, “Kovid-19 tanılı öğrenciler için ayrı binalar oluşturduk” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. EBA TV’nin yazın da 29 Haziran-28 Ağustos tarihlerinde yayınlarına devam edeceğini anlatan Selçuk, telafilerin de bu yayınlarla süreceğini ama mantalitesinin değiştirileceğini belirtti.

18 BİN OKUL HAZIR

Bakan Selçuk, yarın gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ile şu bilgileri paylaştı: “İsteyen öğrenci sınavda maskesini çıkarabilecek. Hastanede salgın tedavisi süren öğrencilerin sınava girmesi için ayrı binalar oluşturduk. Okul sayısını 18 bin küsura çıkarttık. Velilerimizin okul bahçesine alınmasını istemedik.” 

 LGS VE YKS’DE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’den yaptığı açıklamada ‘’LGS ve YKS günlerinde Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması için Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler’’ dedi.

MARKETLER AÇIK

Buna göre yarınki LGS için saat 09.00 ila 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere sokağa çıkma kısıtlanacak. 27 Haziran Cumartesi saat 09.30 ila 15.00 arasında ve 28 Haziran Pazar günü 09.30 ila 18.30 saatleri arasında yapılacak olan YKS için sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu saatlerde; fırın, market, manav açık olacak.

 KARNELER E-OKUL’DAN 

Selçuk, karne dağıtımıyla ilgili, “Öğrencilerimiz e-Okul’dan velileri vasıtasıyla karnelerini alacak. Ortaöğretimde belge ile diplomalar randevulu olarak okullardan alınabilecek” dedi.

TELAFİ EĞİTİMİ ZORUNLU DEĞİL 

Selçuk, 31 Ağustos’ta başlayacak telafi eğitimi için öngörülen 3 haftalık süre için, “Telafi demek zaten zorunlu olmayan demek, kimin ihtiyacı varsa demek. Biz hiçbir velimizi muhakkak surette telafiye zorlayamayız” dedi.

TATİL KİTAPLARI DAĞITILACAK

Bakanı Selçuk, “Yaz tatili için kitaplar yayınlayacağız. Haftabaşı bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Kitaplar okullardan velilere ulaştırılacak. Temmuzda herkeste olacak. Ortaokul çocuklarımıza derslerle ilgili olarak bir aplikasyon geliyor.”

ÜÇ OTURUMLU YKS HAFTAYA

YKS, birinci oturumu 27 Haziran’da saat 10.15’te başlayıp 13.00’te tamamlanacak, ikinci oturumu 28 Haziran’da saat 10.15’te başlayıp 13.15’te tamamlanacak. Üçüncü oturumu ise 28 Haziran’da 15.45’te başlayıp 17.45’te tamamlanacak.