Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Asıl telafi çocukların ruh sağlığı

'Asıl telafi çocukların ruh sağlığını düzeltmek' Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Telafi eğitimini şu an düşünmüyoruz. Benim için asıl telafi çocuklarımızın ruh sağlığının düzelmesi, sosyal duygusal gelişimdir” dedi.

24 TV'de Esra Elönü'nün sunduğu 'Arafta Sorular' programında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim için, "Çocuklarımızı ve öğretmenlerimizi tehlikeye atmaya hakkımız yok. Önce sağlık. Bizim ana görevlerimizden birisi ailelere seçenekler sunmak" dedi. Selçuk şunları kaydetti:

HAZİRAN SONU AŞI TAMAM

"752 bin öğretmenimizin aşı randevusu açıldı. Dünyada bana bir tek ülke gösteremezler ki, 'bütün öğretmenleri aşıladık, okulları ondan sonra açtık' desin. Hekimlerden sonra öğretmenlere aşı başladı. Haziran sonuna kadar tamamı halledilmiş olacak. Telafiyi şu an çok düşünmüyoruz. Benim için asıl telafi çocuklarımızın ruh sağlığının düzelmesi. Benim için önemli olan sosyal duygusal gelişim bu dönemde. Akademik gelişimi her halükarda hallederiz. Önümüzdeki yıl yüz yüze eğitimi düşünüyoruz."

RİSKE GÖRE KARAR

"Salgında dünyaya göre bizde okullar daha fazla kapandı. 'Bizim için önce sağlık gelir' dedik. Salgının seyrinde kimi zaman çok kaygılandık. Kimi zaman 'kapatmamız gerekir' dedik kimi zaman 'niye açmıyoruz dedik' ama sonuçta en çok kapatan ülkeler arasında Türkiye 4. sırada. Benim bakışım okulu hep açık tutmaktan yana. Ama bazen risk öyle yükseliyor ki, bu risk için değmez. Riske girmeyi göze alamazdık.'

8 VE 12. SINIFLAR FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN AÇIK TUTULDU

Bakan Selçuk, LGS için 8 ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime devam etmesiyle ilgili şunları söyledi: "Bir çocuk hayatında bir kere LGS'ye giriyor. Üniversite sınavı herkesin her sene girdiği sınav değil. Çocuğun hayatında bir kere gireceği sınavda eşitliğe dikkat etmemiz lazım. O sınıfları kapalı tutarsak bazı çocuklar özel ders alacak ama çoğu bundan yararlanamayacak. Benim adalet için onlara fırsat vermem lazım. 31 Ağustos'tan beri 8-12 kursları ile ilgili destekleme ve yetiştirme kursları sürekli açık tutuldu. Sınava giren her öğrencimiz ders alabilme imkanına sahip olabilsin diye."