Millete itaat etmek lazım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, millete itaat edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu milletin gücüne güvenmeli, cahil diye suçlanmamalı” diye konuştu.

1

Süleyman ŞEN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul İstinye’deki Karadeniz Vakfı İbrahim Cevahir Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ‘Siyaset Ekonomi ve Terör Kıskacında Türkiye’ konulu toplantıda konuştu. Karadeniz Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Cevahir’in ev sahipliğindeki kahvaltılı programa Bakan Soylu'nun yanı sıra ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak’ta katıldı. 

BATIYA TRANSFER EDİLİYOR 

Türkiye’deki uyuşturucu ticaretinin PKK tarafından organize edildiğini söyleyen Bakan Soylu, "Üretilen uyuşturucuyu Batı’ya transfer ediyorlar. Dünyadaki sentetik uyuşturucuların yüzde 60'ı Türkiye’de yakalanıyor" dedi. Soylu terörün STK’lar üzerinden işlediğinin altını çizdi. 

BU MİLLET CAHİL DEĞİL 

Soylu, "Yeni sistemin en önemli dengesi ve milletin en önemli denetlemesi tamamen budur. Bu millete itaat etmek lazım ve bu millete güvenmek lazım. Bu milleti cahillikle suçlayamazsınız" dedi.  

O şarkıyı ben yasakladım

İçişleri Bakanı Soylu, HDP'nin referandum için hazırlattığı 'Biji Na' adlı şarkıya tepki gösterdi. Soylu, "Geçen gün HDP bir şarkı çıkarmış, 'tek devlete hayır, tek millete hayır, tek bayrağa hayır'...Hemen ilgili Vali'yi aradım; 'bu şarkı yasaklanacak' dedim. HDP'nin temsilcileri beni telefonla aradılar. Bu şarkıyı Türkiye'nin hiçbir yerinde çaldırmam ben kardeşim dedim. Bu kadar basit. Bir boşluk verdiğiniz andan itibaren ülkenin her tarafında türerler" ifadelerini kullandı.