Millet İttifakı'nda ‘oy' restleşmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na “Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer” açıklaması nedeniyle tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu bu kez de CHP'nin aldığı oyu tartışmaya açtı.

Ağıralioğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözlerinin ardından İYİ Parti'den 'şahsi fikri' olduğu şeklinde yanıt gelmişti. Halktv.com.tr yazarı İpek Özbey'e konuşan Ağıralioğlu, İYİ Parti olmasaydı CHP'nin Cumhur İttifakı'ndan oy alamayacağını savundu. Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sözlerinin ardından bir açıklama daha yapan Yavuz Ağıralioğlu, "Biz olmasak mesela CHP ne kadar oy alabiliyor Cumhur İttifakı'ndan? 20 yıllık AK Parti galibiyet serisi bizimle bozuldu. Sağ seçmen maalesef kızınca sola oy vermiyor. Sol kızınca sağa verebiliyor" dedi.

İYİ Parti Milletvekili ve partinin yayın organı Yeniçağ gazetesi sahibi Ahmet Çelik de CHP'yi uyarmıştı.

BİZ KÜSURAT DEĞİLİZ

Çelik, CHP'li büyükşehir belediyelerinin ittifak oylarıyla seçildiklerini ancak İYİ Parti il ve ilçe teşkilatlarının yok sayıldığını söyleyerek tepki göstermişti. Çelik, "İYİ Parti küsurat partisi değildir. CHP, İYİ Parti'ye saygı duymak zorunda" diye konuşmuştu.