Mike Pence kimdir? Mike Pence hangi görevlerde bulundu?

Amerika Birleşik Devletleri'nde Trump destekçileri Kongre binasına girdi ve ortalık karıştı. Polis'in silah çektiği olaylar sonrası Washington'da saat 18.00'den sonra sokağa çıkma yasağı ilan edildi. ABD Başkanı Donald Trump'un yardımcısı Mike Pence Trump'u Twitter'dan takipten çıkardı. Peki, Mike Pence görevi nedir? İşte Mike Pence hakkında merak edilenler...

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkan Donald Trump'un mitingi sonrası göstericiler Kongre binasını bastı. ABD Başkanı Donald Trump'un yardımcısı Mike Pence ise Trump'u Twitter'dan takipten çıktı. 2017'den beri Amerika Birleşik Devletleri'nin 48. ve şu anki başkan yardımcısı olarak görev yapan Pence sosyal medyada da adından söz ettirmeye başladı. Peki, Mike Pence kimdir? Mike Pence görevi nedir?  

MİKE PENCE KİMDİR, GÖREVİ NEDİR?

Michael Richard Pence 7 Haziran 1959 yılında doğmuştur. 2017'den beri Amerika Birleşik Devletleri'nin 48. ve şu anki başkan yardımcısı olarak görev yapan Amerikalı politikacı ve avukattır. 2013'ten 2017'ye kadar Indiana'nın 50. valisi olarak görev yapmış Pence,[1]2001'den 2013'e kadar ise ABD Temsilciler Meclisi'nde altı dönem görev yaptı.

15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, başkan yardımcısı adayı olarak Pence'i seçtiğini açıkladı. 9 Kasım 2016 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinde Donald Trump başkan seçildiği için 20 Ocak 2017'de Trump başkan, kendisi başkan yardımcısı olmuştur.