MHP lideri Bahçeli'den İstiklal Marşı paylaşımı

MHP lideri Bahçeli İstiklal Marşı'nın kabülünün yüzüncü yılına ilişkin paylaşımda bulundu. Bahçeli, ''12 Mart 1921'de, yani tam yüz yıl önce, istiklalimizin muazzam seslenişi TBMM'de coşku ve heyecan dalgası eşliğinde, bütün mebusların ayakta alkışlarıyla kabul ve tasdik edildi. Merhum Akif'in kaleminden dökülenler gerçekte Türk milletinin kalbinden geçenlerdi.'' ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin yüzüncü yılına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bahçeli'nin paylaşımları şu şekilde;

12 Mart 1921'de, yani tam yüz yıl önce, istiklalimizin muazzam seslenişi TBMM'de coşku ve heyecan dalgası eşliğinde, bütün mebusların ayakta alkışlarıyla kabul ve tasdik edildi. Merhum Akif'in kaleminden dökülenler gerçekte Türk milletinin kalbinden geçenlerdi.

Hamdullah Suphi Bey'in tok ve gür sesiyle okunan İstiklal Marşımız satırdan sadıra kıta kıta döküldü. Her mısrasında özlem vardı, iman vardı, Türk-İslam ruhunun mübarek ve müstesna hisleri hâkimdi. Akif, Türk milletinin istiklal aşkını önce hissedip sonra yazdı.