Kocaeli'nde mezuniyet töreni tartışması... Bakan Tekin: Gerekeni yapacağız

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir lisede, okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde bazı kız öğrenciler, kıyafet yönetmeliğine uymayan kıyafetler giydikleri gerekçesiyle alana alınmadı iddiasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir açıklama yaptı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki bir lisede, okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde bazı kız öğrenciler, kıyafet yönetmeliğine uymayan kıyafetler giydikleri gerekçesiyle alana alınmadı iddiasıyla ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Gerekli incelemeleri yaptırıyoruz. Yaşanmasını arzu etmediğimiz bir olaydı, inceleniyor. Konuları araştırmadan gündeme getirme hakkı yok." dedi.

DEVAMSIZLIK AFFI GELECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniversite sınavına girip devamsızlıktan dolayı sınıf tekrarı yapması gereken öğrencilerle ilgili 'devamsızlık affı gelecek mi?' sorusuna yanıt verdi.

Tekin, "Sınıf tekrarıyla ilgili okullarımızda işlemler tamamlanmadı. Bayram sonrası net rakamları göreceğiz. Çok marjinal bir tablo ile de karşı karşıya değiliz. Yönetilebilir bir süreç göreceğiz. Devamsızlıkla ilgili bir af ya da benzeri düzenleme yapmayı düşünmüyoruz" dedi.