Mezarlıkta İSKİ rezaleti

CHP'li İBB'nin sorumluluk alanındaki mezarlıkta 90'lı yılları aratmayan günler yaşandı. Arife günü İSKİ'ye bağlı çeşmelerden su akmaması üzerine mezarlığa gönderilen tankerin önünde kuyruk oluştu.

Geçtiğimiz 2 yıl pandemi nedeniyle Ramazan Bayramı tam kapanmayla geçti. Pandemi dolayısıyla yapılamayan mezarlık ziyareti bu bayramda sosyal mesafesiz ve yasaksız tekrar yapıldı. Arife gününde İstanbul Ümraniye'deki Ihlamurkuyu Mezarlığı'nı ziyaret eden vatandaşlar, dua edip Kur'an-ı Kerim okudu. Yakınlarının kabrine su dökmek isteyen vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) sorumluluk alanındaki mezarlıktaki İSKİ'ye ait çeşmelerden su akmamasına tepki gösterdi. Daha sonra kabir ziyaretine gelen vatandaşlar için mezarlığa su tankeri gönderildi. Ziyaretçiler, tankerin önünde bidonlarına su almak için sıraya girdi.

ÇÖZÜM BULUNMUYOR

Mezarlıkta bulunan bir vatandaş, çeşmedeki suların akmaması nedeniyle perişan olduklarını belirterek, "Daha önceden de çeşmeden su akmaması sorunuyla karşılaştık. Bu soruna neden kimse çözüm bulmuyor anlamıyorum" dedi.

'YAZIK SİZE CHP'

Mezarlıktaki görüntülere bir sosyal medya kullanıcısı sert tepki gösterdi ve "Arife günü İstanbul Ihlamurkuyu Mezarlığı... Mezar sulamak için çeşmeler kesik. Bu anda olur mu bu. Yazık size CHP" ifadelerini kullandı. Şikayetlerden bir süre sonra mezarlıktaki çeşmelerden su akmaya başladığı öğrenildi.

'MEZARLIKLAR ÇÖP İÇİNDE'

Ayrıca bir çok vatandaş mezarlıklardaki kirlilikten de şikayetçi. Sosyal medyadan kirliliğe tepki gösteren ber vatandaş "Merhaba acaba siz belediye olarak Kozlu Dedeler Topkapı mezarlıklarının çöp halinden ne zaman utanacaksınız" ifadeleriyle İBB yönetimini göreve çağırdı.

Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlar, çeşmelerden su akmamasına tepki gösterdi. Bölgeye gönderilen su tankerinden su doldurup çiçek ve ağaçlara su verdi.