Mezarlık dizisinin “Umut'u” Efe Uysal soruları cevapladı

Oyunculuk kariyerine Mezarlık dizisiyle birlikte ilk adımı atan ve dizi izleyicilerinin gözünde harika bir oyunculuk sergileyen Efe Uysal, soruları cevapladı.

Günümüzde çok fazla artış gösteren kadın cinayetlerinin, kadına şiddet olaylarının temelinden konu alınarak ekranlara verilen Mezarlık dizisi, izleyiciler için altında çok derin anlamlar taşıyor.

Dizide Umut adıyla rol alan ve ölen bir kadının oğlunu canlandıran Efe Uysal dizinin konusunu, yansıttığı duyguları seyircilere harika bir şekilde yansıtmayı başardı. Böylelikle izleyici dünyasında büyük bir ilgiyle karşılandı, Twitter'da "Umut Efe Uysal" şeklinde gündem oldu. Mezarlık dizisi yayınlandığı tarihten bu yana milyonlarca izlenme elde etti. Efe Uysal, bu gelişmelerin ışığında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

UYSAL'IN KARİYER HEDEFİ YORUCU OLACAK

Uysal, aktif olarak meslek hayatında bulunduğunu ve aynı zamanda Mezarlık dizisiyle birlikte ilk adımını attığı oyunculuk kariyerine de devam edeceğini belirtti. İkisini bir arada götürmenin yorucu olacağını, fakat çok çabalamanın çok başarı getireceğine inandığını paylaşan Efe Uysal, kendisine sorulan "Kariyer hedefiniz nedir?" sorusunu;

"Kariyer hedefim hem meslek hayatımı hem de oyunculuk kariyerimi bir arada götürmek şeklindedir. İkisini bir arada götürmek yorucu olur mu, diye düşüneceksiniz; tabii ki biraz yorucu olacak. Fakat ben çok çalışmanın, çok istemenin aynı oranda çok başarı getireceğine inanan bir kişiliğe sahibim. Haliyle zor da olsa bunu başarabileceğime inanıyorum. Kısacası kariyerimdeki ilk hedefim sadece bir meslek sahibi olmak değil aynı zamanda oyunculuğumu da geliştirmek ve farklı birçok projede rol almak."

"BU DİZİ BANA ÇOK ŞEY KATTI!"

Efe Uysal, dizideki karakterinin ve attığı bu ilk oyunculuk adımının gözünde nasıl görüldüğüne karşın soruları şu şekilde yanıtladı;

"Hayatımın ilk resmi oyunculuk deneyimi, Mezarlık dizisinde aldım Umut rolüyle başladı. Mezarlık dizisi bana çok şey kattı. Dizi ve film sektöründe tırmanacağım basamakların ilki bu diziyle başladı. Harika bir sosyal sorumluluk olarak görüyorum çünkü dizide en büyük sorunlardan biri olan kadın cinayetleri, kadına şiddet olayları derin anlamlarla işleniyor. İzleyicilere adeta bir ders verdiğini düşünüyorum. Bu dizide aldığım rol, ileride çocuklarıma anlatacağım türden bir deneyim oldu."

"Mezarlık dizisindeki rolüm sayesinde daha farklı projelerde yer alabileceğimi düşünüyorum ve yeni roller elde etmeyi de çok istiyorum. Netflix ekibinin sağladığı şahane bir set ortamı var. Farklı Netflix projelerinde yer almayı isterim."

EFE UYSAL; "ÇAĞAN IRMAK YAPIMLARI BENİ CEZBEDİYOR!"

Oyuncuya yöneltilen "Başka hangi oyuncularla ortak projede yer almak isterdiniz, örnek aldığınız kişiler var mı?" sorusuna karşın Efe Uysal'ın cevabı şu şekilde oldu;

"Örnek aldığım oyuncuları soracak olursanız aklıma ilk olarak Çağatay Ulusoy geliyor. Veya Ulusoy'un dışında örnek verebileceğim isimlerden biri Kıvanç Tatlıtuğ. Bu kişilerin rol aldığı dizilerde ve filmlerde oyunculuklarını, izleyicilere duygularını yansıtma başarılarını çok seviyorum, takdir ediyorum. Haliyle kendilerini izlediğim zaman bu kişileri örnek almaya sıcak bakıyorum."