Mezarları başında dua edildi... Bu gurur ömür boyu sürecek

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında, terör örgütü PKK tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül ile Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik şehadetlerinin 7'nci yılında mezarı başında anıldı.

Bölücü terör örgütü mensuplarının hırsızlık için girdiği evlerini güvenlik güçlerine göstermek için giderken açılan ateş sonucu 11 Ağustos 2017'de şehit edilen Eren Bülbül ile Başçavuş Ferhat Gedik şehadetlerinin 7. yılında unutulmadı. Şehit Eren, Trabzon'da, Gedik ise Hatay'da dualarla anıldı.

EREN HÂLÂ 15 YAŞINDA

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, anma töreninde 'biz bir ölür bin diriliriz' diyerek, "Bu şekilde olan ölüm bizim için bayramdır. Bir yok olma değildir, var olmanın başlangıcıdır. Biz bu topraklar için can veririz. Bu topraklara göz dikenin de gözünü oymaktan da çekinmeyiz. Bu topraklar bizim topraklarımız. Eren Bülbül'ümüz hâlâ 15 yaşında. O artık cennete uçan bir melek" diye konuştu. Şehit annesi Ayşe Bülbül de acısının dinmediğini dile getirdi.

BENİM EN ACI GÜNÜM

Bülbül, "Evladımın bugün 7. ölüm yıldönümü, benim için 77. yıldönümü gibi. Tabii ki bu kadar insanımız buraya geldiler, bu gurur verici. Bu gurur benim içimde bir ömür boyu gidecek ama acım da büyük. Benim bugün en acı günüm. Konuşacak gücüm yok. Buraya gelenlerden Allah razı olsun, vatan sağ olsun" dedi.

Şehid Gedik'in annesi Hatice Gedik de vatandaşların ziyaretlerinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu kadar şerefli ve onurluymuş benim oğlum. Çok gurur duydum. Her yıl bu ayda acım yenileniyor" diye konuştu.

KATİLLERLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Başkan Erdoğan, Trabzon'da şehit edilen Eren Bülbül ile Jandarma Astsubay Ferhat Gedik'i şehadetlerinin yıl dönümünde andı. Erdoğan, şehitlerin fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşarak, "Bölücü terör örgütünün alçak saldırısı sonucu şehit olan Eren Bülbül evladımız ile Jandarma Astsubay Ferhat Gedik'i şehadetlerinin yıldönümünde rahmetle yad ediyorum. Eren'imizin, Ferhat Astsubay'ımızın ve tüm şehitlerimizin katilleriyle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" mesajını verdi.