Mevlid Kandili yurt genelinde dualarla idrak edildi

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili münasebetiyle Türkiye genelinde vatandaşlar, camileri doldurdu. birçok camide namaz kılıp dua etti. Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, mevlitler okundu, ilahiler söylendi, salavatlar getirildi, namaz kılınarak dualar edildi.

Ajanslar

İslam alemi için büyük önem arz eden Mevlid Kandili tüm yurtta huşu ile idrak ediliyor. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) doğumunun yıl dönümünü kutlamak amacıyla Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi kutlanan Mevlid Kandili'nde camiler dolup taştı. Kur'an-ı Kerim okundu, mevlitler, ilahiler söylendi, salavatlar getirildi ve namaz kılınarak dualar edildi.

İSTANBUL'DA SAKAL-I ŞERİF ZİYARETE AÇILDI

Bahçelievler Belediyesinin Siyavuşpaşa Köşkü'nde düzenlediği programda cam fanustaki Sakal-ı Şerif vatandaşlara gösterildi.

Akşam saatlerinde sıraya giren vatandaşlar içeri girerek Sakal-ı Şerif'i ziyaret etti, fotoğraf çektirip, dua etti.

Ziyaretçilerden Nimet Cesuroğlu, ziyaret sırasında duygulandığını dile getirerek, "Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi'ni ziyaret etmek çok güzel bir şey. Her gördüğümde duygulanırım. Her seferinde bu bende oluyor. Çok severiz, o hala bizim yanımızda" dedi.

SULTANAHMET VE FATİH CAMİİ DOLDU TAŞTI

İstanbul'da Mevlid Kandili dolayısıyla program gerçekleştirildi. Fatih Camii'nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

Son peygamber Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen kandil münasebetiyle başta Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, Sultanahmet, Fatih, Süleymaniye, Eyüp Sultan, Büyük Çamlıca, Kariye ile Barbaros Hayrettin Paşa başta olmak üzere kentteki camilerde program düzenlendi.

Camileri dolduran vatandaşlar, namaz kılıp, İslam alemi ve Türkiye için dua etti.

ANKARA

Ankara'da Mevlid Kandili dolayısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde program düzenlendi. Programda Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahiler okundu, dua edildi.

ADANA

Adana Müftülüğü tarafından Merkez Camii'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Camiye gelenler namaz kılarak, dua etti. İlahi ve kasidelerin okunduğu programa katılan vatandaşlar, kandil gecesinin manevi atmosferini yaşadı.

VAN

Van İl Müftülüğü tarafından Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrif etmesinin yıldönümü münasebetiyle bir dizi program düzenlendi. Mevlit Kandili dolayısıyla kentin en büyük camilerinden olan Ulu Cami'de Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlit okundu, ilahiler seslendirildi, salavatlar getirildi ve namaz kılınarak dualar edildi.

Camide gecenin önemine ilişkin vaaz veren İpekyolu İlçe Müftüsü Fatih Tavlaşoğlu, bu gece alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği gece olduğunu belirtti. Tavlaşoğlu, peygamberlerin insanlık için rehber olduğunu söyledi.

KOCAELİ

Kocaeli'de Mevlid Kandili dolayısıyla program gerçekleştirildi. Mehmet Ali Paşa Camisi'nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta Mevlid Kandili dolayısıyla program gerçekleştirildi. Abdulhamithan Camisi'nde düzenlenen kandil programında dualar edildi.

KAYSERİ

Kayseri'de Mevlid Kandili dolayısıyla Hunat Camii'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif'in okunduğu, ilahiler ile kasidelerin seslendirildi, salavat getirilen program dualarla son buldu.

Mevlid Kandili'ni ihya etmek için camiye gelen Nuri Fahraloğlu, "Çok güzel duygular hissediyorum. Peygamberimizin dünyaya gelişinin yıl dönümü. Nice kandillere inşallah. Allah bütün namaz kılanların duasını kabul eylesin. Bugünler hayırlı günler. Bu günler hiç bulunmaz günler. Herkes gelsin camilere akın etsin" dedi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da Mevlid Kandili coşkusu yaşandı. Binlerce kişi, aileleriyle birlikte Hazreti İbrahim'in doğup büyüdüğü ve Nemrut tarafından ateşe atıldığına inanılan Balıklıgöl Platosu'na akın etti. Balıklıgöl'ü gezen vatandaşlar, daha sonra Dergah Camii'nde bir araya geldi. Yatsı ezanının okunmasıyla namaz kılan vatandaşlar, namaz sonrası dua etti. Kentteki tüm camilerde Mevlid Kandili dolayısıyla programlar düzenlendi.