Metruk köşk ‘Nevmekân Kandilli' oldu

Yarım asırdır metruk halde olan Glavany Köşkü, Üsküdar Belediyesi tarafından restore edildi; ilk günkü görünümüne kavuştu.

AA

Osmanlının son devrinde inşa edilen ancak yarım asırdır metruk halde olan Glavany Köşkü, Üsküdar Belediyesi tarafından restore edildi; ilk günkü görünümüne kavuştu. Yenilenen köşkün açılışına eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ile Üsküdarlılar katıldı.

Törende konuşan Şentop, "Bir şehre sadece insanlar değil oradaki binalar, mekanlar da değer ve anlam katar" derken, Akar tarihi yapıyı yeniden şehre kazandıran Üsküdar Belediyesi'ne teşekkür etti. Üsküdar'ın konumuna dikkat çeken Bilal Erdoğan da İstanbul'un dört yanındaki gençlerin ders çalışmak ve arkadaşlarıyla buluşmak için köşke geleceğini belirtti; kendisinin de bu mekana gelmeye gayret edeceğini söyledi.

Nevmekân Kandilli'de kütüphanenin yanında sanatsal faaliyetler yapılıp sosyal hizmetler verilecek.

ESKİ HALİ

'133 YIL ÖNCEKİ HALİNİN AYNISI'

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hem tarihe sahip çıktıklarını hem de gençlere hizmet edecek bir mekan kazandırdıklarını söyledi. Türkmen, 1890'da İngiliz Glavany'in evi olan yapının ilk yapıldığı günkü gibi orijinal halini bozmadan yenilediklerini dile getirdi.