Metrobüste klima sokakta çöp krizi

İstanbulluların CHP'li belediyelerle çilesi bitmiyor. Klimasız metrobüslerde yolculuk yapmak zorunda kalan vatandaşlar İBB'ye, Kadıköy'de de toplanmayan çöplerden dolayı kötü görüntü ve kokuya maruz kalanlar belediyelere tepki gösterdi.

Akşam Gazetesi

Megakentte her gün yaklaşık 1 milyon kişi işe, okula ya da seyahat için bir yere giderken şehrin ulaşım ağının bir parçası olan metrobüsleri kullanıyor. Metrobüsü tercih eden birçok vatandaş son zamanlarda klimaların çalışmadığından şikayetçi. Kliması çalışmayan veya yeterli soğutma yapmayan araçlarda bazı yolcuların ellerindeki yelpaze ve gazetelerle kendilerini serinletmeye çalıştıkları bazılarının ise terlerini peçete ya da kıyafetleriyle sildikleri görülüyor.

'ACİL MÜDAHALE EDİLMELİ'

Vatandaşlardan Necdet Kaynak, "Son zamanlarda klimaların çalışmaması ve üst geçitlerdeki asansörlerin arızalanması sorunu ne zaman bitecek? Çoğu zaman kliması çalışmayan metrobüse denk geliyoruz" diyerek duruma isyan etti. İsmail Öger ise, "Kliması çalışmayan metrobüslere acil müdahale edilmeli. Havalar çok sıcak. Bu şekilde yolculuk yapmak çok zor" diye konuştu.

KADIKÖY'Ü PİSLİK GÖTÜRÜYOR!

Vatandaş kötü kokudan şikayetçi

Kadıköy Rasimpaşa Mahallesi'nde kafe ve lokantaların bulunduğu Karakolhane Caddesi'nde çöpler konteynerlerden sokaklara taştı. Havanın sıcak olması nedeniyle biriken çöpler etrafa kötü koku yayılmasına yol açtı. Caddede fırıncılık yapan İbrahim Dağlar, birkaç gündür sokakta çöplerin toplanmadığını söyledi. Dağlar, "Zaten buradaki esnaf hep yiyecek-içecek üzerine. Hijyen konusundaki sıkıntı esnaf olarak bizi etkiliyor. Bu konudan rahatsızız. Yani işçiler eylem yapıyorsa belediye kendi imkanlarıyla başka türlü de bunları buradan aldırabilir" dedi. İl genelindeki bazı metro istasyonlarında da çöplerin toplanmadığı, çöp kutularından etrafa saçıldığı görüldü. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na üye işçiler, Kadıköy Belediyesi'nin bahçesinde ücretlerinin artırılması için eylem yapmıştı.

REKLAMI VAR, METROSU YOK

BİR YILDA 10'UNCU PANO

CHP'li İBB, henüz inşaatı başlamayan Tuzla - Kaynarca - Pendik metro hattının güzergahındaki reklam panolarını bir yılda 10'uncu kez değiştirdi. O anlara ait görüntüler güvenlik kamerasına yansıdı. Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Aziz İstanbullulara her zaman anlattığımız gibi. İstanbul yaklaşık 5 yılını maalesef böyle kaybetti: 'Algı, manipülasyon ve PR belediyeciliği'" ifadelerine yer verdi.