Metrobüs faciasına ramak kaldı... ''İETT ölümcül tehdit''

İstanbul'da bir kişinin hayatını kaybettiği metrobüs kazasından sadece 8 gün sonra bu kez bir başka metrobüs alev alev yandı.

İstanbul'da ulaşım çilesi devam ediyor. Halıcıoğlu'nda içinde yolcuların da olduğu metrobüsün motor kısmında yangın çıktı. Yolcuların hemen tahliye edilmesiyle olası faciadan dönüldü.

İstanbul Küçükçekmece'de 29 Ağustos'ta bir kişinin hayatını kaybettiği 53 kişinin yaralandığı metrobüs kazasının ardından dün de faciadan dönüldü. Halıcıoğlu'nda içinde yolcuların da olduğu metrobüsün motor kısmında sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangını fark eden şoför, metrobüsü durdurarak yolcuları tahliye etti. Şoför, yangın söndürme tüpüyle alevlere müdahale ederken, yangın bir anda büyüyerek metrobüsün arka bölümünü sardı. Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangına müdahale etti.

'İETT ÖLÜMCÜL TEHDİT'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, artan ulaşım sorununa ve meydana gelen kazalara ilişkin CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) tepki gösterdi. Kabaktepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "İBB yönetimini uyarıyoruz! Bakımsızlık, koordinasyonsuzluk ve ihmaller, İstanbul'un ulaşımını çileden çıkarıp; Allah korusun, 'ölümcül bir tehdide' dönüştürdü... Ulaşımda kaza veya arıza olması elbette mümkündür. Ancak, kazaların ve yangınların rutinleşip normalleşmesi büyük bir tehdit oluşturuyor. İstanbullular, İETT'de can vermek istemiyor!"