Metin Feyzioğlu: 'Vatandaşın somut ihtiyacı karşılanacak'

Vatandaşın somut ihtiyacı karşılanacak

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Beyaz TV'deki 7. Gün programında Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtladı. İnsan Hakları Eylem Planı'yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Feyzioğlu, "İnsan hakları konusunda bugüne kadar hep büyük cümleler kuruldu. Gökyüzündeki yıldızlar benzeri manzaralar tarif edildi. Şimdi ise ortaya insanımıza dokunacak bir plan kondu" dedi. Vatandaşın somut ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlemelerden örnekler veren Feyzioğlu şunları söyledi:

TAYİN KRİTERİ

"Anayasada deniyor ki; 'insan haklarına saygılı devlet...' Ama iş en sonunda hakimin insafına kalıyor. Bu paketle, insan haklarına duyarsızlık gösteren, kişilerin makul sürede yargılanlanması kuralını ihlal ederek keyfi davrandığı görüntüsü veren hakimin tutumu tayin ve terfide dikkate alınacak."

AİHM'E SESLENDİ: GÜVENİLİRLİĞİNİ YİTİRME

Feyzioğlu HDP'nin kapatılması konusunda şunları söyledi: "Her partinin terörle arasına mesafesini düz cümleyle koyması lazım. Bu konuda AHİM'e de seslenmek istiyorum; İspanya'ya uyguladığın kriteri Türkiye'ye de uygula, güvenilirliğini yitirme..."