Meteoroloji uyarmıştı! Kuvvetli sağanak yurt genelinde etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yayımladığı hava tahmin raporunda sağanak yağmurun yurdun genelini etkisi altına alacağını duyurmuştu. Sağanak yağış beklenildiği üzere tüm yurdu etkisi altına aldı. İşte il il sağanak yağmur manzaraları..

Meteoroloji birçok il için sağanak yağış uyarasında bulunmuş; yurdun genelinde etkili olan sağanak yağmura karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulunmuştu. Birçok kent sağanak yağmurdan etkilenirken yolcular ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İSTANBUL HAFTA SONUNA YAĞMURLA UYANDI

Aşırı sıcak ve nemli havanın ardından İstanbul'da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili olmaya başladı.

Yolların kısa sürede su birikintisi ile dolması ile beraber E5 Karayolunda sürücülerin kontrollü olarak seyrettiği görüldü.

İstanbullular sıcak ve nemli geçen bir haftanın ardından hafta sonuna yağmurla giriş yaptı.

Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış kısa sürede etkisini göstermeye başladı.

Yolların kısa sürede su birikintisi ile dolmaya başlamasıyla beraber E5 Karayolunda sürücüler dörtlülerini yakarak kontrollü bir şekilde ilerledi.

BİLECİK'TE SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Bilecik'te devam eden sıcaklar ve nem yerini sağanak yağışa bıraktı.

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre Bilecik'in güney kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı bilgisi verildi.

Öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağış ise hazırlıksız çıkan vatandaşlar için zor anlar yaşattı.

Kısa sürede tüm kenti etkisi altına alan sağanak yağıştan kaçan vatandaşlar kapalı alanlar veya dükkanlara sığındı.

Gündüzleri sıcak ve nemin etkili olduğu Bilecik'te sağanak yağışın gelmesi ile hava sıcaklıklarında da düşüş yaşandı.

DÜZCE SELE TESLİM

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yağışla birlikte denizinde dalgalı olması neticesinde sahiller boş kaldı.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün uyarısı sonrasında Batı Karadeniz Bölgesinde yer yer yağış etkili oluyor.

Yağışla birlikte denizin dalgalanması neticesinde Düzce'nin Akçakoca ilçesinde sahillerde sessizliğe büründü. Kumsalda kuşlar ve az sayıda insan kaldı.

Meteorolojinin uyarısında, "Batı Karadeniz'de halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Düzce, Zonguldak, Bartın kıyı kesimlerinin yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Yağışın 27 Temmuz 2024 saat 18.00'e kadar etkili olması bekleniyor.

BURSA'DA YOLLAR DEREYE, MERDİVENLER ŞELALEYE DÖNDÜ

Bursa'nın Mudanya ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur caddeleri dereye çevirdi. Sabah işe gitmek için yola çıkanlar otomobilleri ve servis minibüsleri içerisinde zor anlar yaşadı. Bursa merkezindeki İvazpaşa ve Maksem Mahallelerinde akan sel suları sebebiyle esnaf zor anlar yaşadı. Kaldırım ile aynı seviyeye ulaşan sel sularının kapladığı Mudanya ve Güzelyalı'da yollar adeta gölü andırdı.

Bursa'da sabah saatlerinde etliki olan sağanak yağmur özellikle Mudanya ilçesi başta olmak üzere şehir merkezinde Uludağ yamacındaki bazı mahallelerde hayatı olumsuz etkiledi. Mudanya'da kaldırımla aynı seviyeye ulaşan sel suları sebebiyle caddeler adeta göle dönerken sabah işlerine gitmek için evden çıkanlar otomobillerinde ve toplu taşıma araçlarında zor anlar yaşadı. Güzelyalı Mahallesi'nde de ara sokakların bir çoğu dereye dönerken Bursa-Mudanya Caddesi üzerinde biriken su trafiğin tıkanmasına sebep oldu.

Osmangazi ilçesinde Uludağ eteklerindeki İvazpaşa Mahallesi Seyid'i Nasır Caddesinde dağdan gelen sel suları esnafa zor anlar yaşattı. Dereye dönen caddede de dükkan önlerine konulan sandalye ve dubalar sel sularına kapıldı. Vatandaşlar iş yerlerine su girmesin diye uğraştı.

Çekirge Mahallesi'ndeki Atatürk evinin duvarlarından akan sel suları da adeta şelaleye döndü. O anlarda vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

ARDAHAN'DA SAĞANAK VE DOLU ETKİLİ OLDU

Ardahan yeni güne sağanak yağmurla başladı.

Ardahan'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Sağanak yağışın ardından kısa süreli etkili olan dolu, yollarda su birikintisi oluşturdu.

Ardahan Valiliği de kuvvetli sağanağın neden olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Rekor sıcaklıklar yurdun büyük bir kısmında hayatı olumsuz etkilerken Ardahan'da sağanak yağışlar etkili oluyor. Mehmet Avşar, batıda insanlar sıcaklardan kavrulurken biz halen daha üşüyoruz dedi. Avşar, ''Batıda insanlar kavruluyor, ama biz daha sıcak yüzü görmedik. Zaten diyoruz ya güneşin üşüdüğü yer Ardahan. Ama yine de batıdaki havaya göre bizim için çok iyi, çünkü biz burada rahatız. Şu anda kristal şeklinde dolu yağıyor'' dedi.