Meteoroloji uyarmıştı... İstanbul'da şiddetli sağanak yağış kenti teslim aldı

Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından İstanbul'da şiddetli sağanak etkili oluyor. Etkili olan yağış nedeniyle İstiklal Caddesi sular altında kaldı, Kabataş tramvay seferleri durduruldu.

Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından İstanbul'da şiddetli sağanak etkili oluyor. Yağışla birlikte mega kentte birçok noktada su birikintileri oluştu. Yağışın öğle saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

İSTİKLAL GÖLE DÖNDÜ... KABATAŞ'TA TRAMVAY SEFERLERİ DURDU

Etkili olan sağanak yağış nedeniyle Taksim'de cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Yağış sonrası İstiklal Caddesi göle döndü. Kabataş tramvay yolu su kanalına dönerken, seferler durduruldu. Karaköy'de ise yoğun yağıştan dolayı bazı işyerlerini su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkili olacağı uyarısı yapılmıştı. Yapılan uyarıların ardından Beyoğlu'nda sağanak yağış etkisini gösterdi. Hızla yağan yağmur olumsuzlukları beraberinde getirdi. Sağanak yağış nedeniyle bazı vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yoğun yağıştan dolayı Karaköy'de bazı işyerlerini su basarken, caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle de sürücüler güçlükle ilerledi. Öte yandan, Kabataş tramvay yolu sağanak yağışla beraber su kanalına dönünce seferler durduruldu.

GÜLHANE PARKI SULAR ALTINDA KALDI

Sağanak yağış Fatih'te de etkisini gösterdi. Sağanak yağış nedeniyle Gülhane Parkı'nın girişi sular altında kaldı. Kısa süreli etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar su ile kaplanırken, bazı araçların güçlükle ilerlediği görüldü.

MISIR ÇARŞISI'NI SU BASTI

Yağış Eminönü'nde etkili olurken Mısır Çarşısı'nın girişi sular altında kaldı. Yağış, çarşı esnafına ise zor anlar yaşattı.

METEOROLOJİ DÜN UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün dün resmi X sosyal medya hesabından yapılan uyarı şu şekildeydi;

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) sabah saaatleri ile öğle saatleri arasında İstanbul'da kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli (15-30 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir."

Meteoroloji ve AFAD'dan İstanbul için son dakika uyarısı: Kuvvetli sağanak geliyor

İstiklal göle döndü... Kabataş'ta tramvay seferleri durdu