Meteoroloji uyardı Ankara ve İstanbul hava durumu...

İstanbul için meteoroloji haftanın hava durumu tahmini ile birlikte bugünkü saatlik tahminini de yayınladı. Türkiye batıdan giriş yapan yağışlı ve serin havanın etkisi altına girerken İstanbul kenti de bundan etkilendi. Türkiye genelinde hava sıcaklıkları aniden düşerken ısı mevsim normallerinin altına indi.

Ankara yılın ilk kar yağışı altında kalırken hava sıcaklığı hızlı bir şekilde düştü. Meteoroloji hava durumu tahminlerini kar yağışı alarmı ile duyurdu.  Ankara hava durumu tahmininde 24.11.2017 perşembe gününe kadar kar yağışı var. Ankara'da hava sıcaklığı eksi derecelere kadar inecek.

HAVA DURUMU AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, yurdun doğu kesimlerinde güney ve güneydoğu, kuzey ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 kilometre/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

 İstanbul hava durumu

ANKARA HAVA DURUMU : Meteorolojinin Ankara hava durumu tahmininde bugün için de kar yağışı uyarısı var. 

Ankara yılın ilk kar yağışı altında kalırken hava sıcaklığı hızlı bir şekilde düştü. Meteoroloji hava durumu tahminlerini kar yağışı alarmı ile duyurdu. Yapılan son değerlendirmelere göre bugün İç Anadolu'nun doğusu ile Batı Karadeniz bölgesi kuvvetli kar yağışının etkisi altında. Meteoroloji bu bölgelerdeki iller için 5 ile 20 santim arasında kar yağacak uyarısı yaptı. Yarın okullar tatil mi sorusunun yanıtı da valiliklerin gece yapacakları değerlendirmeye bırakıldı.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI : Ankara'da gece boyunca etkili olan yağmur, kentin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Başkentte mevsimin ilk kar yağışı, sabah saatlerinde Çankaya'ya bağlı Dikmen, Oran, İncek ve Ahlatlıbel bölgelerinde etkili oldu.