Meteorolojiden hava durumu için kritik uyarı!

Meteoroloji'den son dakika İstanbul Ankara hava durumu yağış uyarısı geldi. Peki Ankara ve İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den alınan güncel bilgi...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, İstanbul bugün parçalı ve çok bulutlu bir havanın etkisinde olacak. Yapılan açıklamada İstanbul'da bugün öğle saatlerine kadar hafif sağanak yağış beklendiği belirtildi. Meteoroloji İstanbul Ankara son dakika hava durumu yağış uyarısı yapıldı. 

İL VE İLÇELERİN HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

SICAKLIKLAR 2 İLE 3 DERECE DÜŞECEK

Sıcaklıkların 2 ila 3 derece düşmesi beklenen bölgede, rüzgarın güneybatıdan orta kuvvette, yağış öncesinde ve yağış sırasında yer yer kuvvetli esmesi öngörülüyor.

BÖLGEDE DOLU UYARISI

Bölgede yer yer dolunun da yaşanması bekleniyor. Sağanak ve dolunun oluşturabileceği muhtemel risklere karşı da vatandaşlar ve yetkililerin önlem alması istendi.

BATI AKDENİZ İÇİN METEOROLOJİK UYARI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada da Batı Akdeniz bölgesinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak, ilerleyen saatlerde kuvvetli olacağı belirtildi.

Açıklamada, yağışların gece saatlerinde kadar Antalya çevreleri, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli şekilde yağacağı kaydedildi. Batı Akdeniz'de rüzgarın ise orta kuvvette eseceği vurgulandı.

Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

Ankara:Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra hafif sağanak yağışlı 17 

İstanbul:Parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerine kadar hafif sağanak yağışlı 21 

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 26 

Adana:Parçalı ve çok bulutlu, bugün akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 

Antalya:Parçalı ve çok bulutlu, bugün akşam saatlerine kadar doğu ilçeleri hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28 

Samsun:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif sağanak yağışlı 16 

Trabzon:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. Yağışlar yerel olarak kuvvetli 15 

Erzurum:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. Yağışlar yerel olarak kuvvetli 15 

Diyarbakır:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli 21